Política 28/03/2019

Andorra Sobirana portarà el transport públic a l'interior del Tarter o Ransol

El candidat a la parroquial de Canillo, Ricard Riba, també ha parlat d'augmentar la freqüència de pas dels autobusos

T. Navarro
2 min
Els candidats d'Andorra Sobirana a Canillo, Ricard Riba i Aret Boronat, al casal de la gent gran de Canillo. / T. N.

CanilloAndorra Sobirana vol evitar que les persones que visquin a nuclis de població com Ransol o el Tarter hagin de caminar fins a la carretera general per agafar el transport públic. I per això han proposat que els autobusos arribin fins al centre del poble. Ho han fet aquest dijous durant la trobada amb la gent gran de Canillo a l'antiga casa comuna, on el candidat a la llista de la parròquia, Ricard Riba, també ha proposat augmentar la freqüència de pas entre Canillo i les parròquies centrals o entre Canillo i Encamp.

Un altre dels temes tractats, com no podia ser d'una altra manera amb una reunió amb padrins, han estat les pensions. "La situació de la gent gran és millorable i molt", ha afirmat Riba, que veu necessària una revisió de la CASS "molt exhaustiva", amb unes pensions de "com a mínim 1.200 euros mensuals perquè a la gent li costa arribar a final de mes". Riba i la resta de partit defensen que "la tercera edat és un referent" i que, encara que es pensi que a parròquies com Canillo o Ordino "tenen menys problemes econòmicament parlant", el candidat creu que "és fals" perquè "cada dia hi ha nous padrins, nouvinguts que s'han fet padrins i no tothom té una economia sostenible al darrere".

La fi de la polèmica

Ricard Riba treu llenya de l'episodi que va viure aquest dimecres a través de les xarxes socials amb el membre del gabinet de Cap de Govern, Guillem Casal. "Ell va intentar desacreditar-me d'una manera que potser no tocava amb una cosa que suposadament ja havia passat feia molts anys", ha afirmat el candidat. Ell entén que en política "perceps que l'adversari et pot arribar a atacar o el vols apartar i vols actuar d'una manera que no és la correcta", però afirma que, després de parlar amb Casal, "aquí ha quedat i vaig acceptar les seves disculpes". Casal va publicar una piulada dimecres relacionant l'absència del candidat d'Andorra Sobirana als debats territorials amb la seva època de conseller al comú de Canillo. Hores més tard va tornar a fer una publicació demanant-li disculpes i admentent el seu error.

stats