Política 06/06/2019

Andorra i l'Uruguai exploren vies de cooperació tècnica

Han explorat l'oportunitat de treballar conjuntament en àmbits com el medi ambient i la sostenibilitat, l’educació i la innovació

Agència Ana
2 min
Les representants del govern uruguaià han mostrat interès en la metodologia emprada per Andorra. / SFG

Andorra la VellaUna delegació de l’Agència Uruguaiana de Cooperació Internacional (AUCI) ha visitat Andorra per intercanviar experiències i explorar vies de cooperació en el marc del Programa Iberoamericà d’Enfortiment de la Cooperació Sud-Sud. Durant la seva estada han pogut conèixer les polítiques andorranes en l’àmbit de la cooperació internacional al desenvolupament d’Andorra. Les representants del govern uruguaià han mostrat interès en la metodologia emprada per Andorra en la gestió de les subvencions a projectes i les relacions amb les entitats. També han explorat l'oportunitat de cooperació en àmbits com el medi ambient i la sostenibilitat, l’educació i la innovació.

Aquesta visita de treball s’emmarca dins del Programa Iberoamericà d’Enfortiment de la Cooperació Sud-Sud, un programa iberoamericà del qual Andorra és part des del juliol 2018 i que disposa d’eines específiques per fomentar missions d’intercanvi de coneixements entre els països iberoamericans amb l’objectiu d’enfortir la cooperació sud-sud i triangular.

La col·laboració entre països de l’hemisferi sud, anomenada Cooperació Sud-Sud, o amb el suport d'un soci del nord, anomenada Cooperació Triangular, és una modalitat de cooperació que ha agafat molta força en els últims anys fins al punt que l'Agenda 2030, un pla d'acció que té la voluntat de garantir el progrés social i econòmic a tot el món i enfortir la pau universal, reconeix la importància que té en l'adopció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En el marc de la Secretaria Pro Tempore d’Andorra de la Conferencia Iberoamericana i amb la voluntat d’alinear les accions de la cooperació internacional als Objectius de Desenvolupament Sostenible, el ministeri d’Afers Exteriors ha incorporat la cooperació sud-sud i triangular entre les seves modalitats de cooperació internacional.

stats