Política 15/06/2018

El comú d’Andorra la Vella crearà una comissió per clarificar les persones afectades pel GAdA

La decisió arriba després que el consistori hagi recorregut l’aute al Tribunal Superior

Ana
2 min
El comú d’Andorra la Vella crearà una comissió per clarificar les persones afectades pel GAdA

Andorra la VellaEl comú de la capital crearà juntament amb el Sindicat de Treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) una comissió per estudiar a quantes persones afecta la rebaixa del complement salarial de gestió de l’acompliment (GAdA) durant el període 2008-2009. La comissió, formada per dos treballadors de Recursos Humans del consistori i un membre del sindicat, també calcularà la xifra que s’haurà de tornar als treballadors. Aquesta voluntat rau en el fet que és complicat determinar la xifra que s'hauria de retornar als treballadors, ja que hi ha hagut molts canvis de departaments i de caps d’àrea des del 2009. Segons es va exposar la setmana passada, la forquilla a pagar podria anar dels 300 mil euros al milió i, segons va apuntar el sindicat, un total de 177 treballadors estarien afectats. Ara la comissió posarà quantitat i nombre de treballadors exactes.

En la reunió d'aquest dijous amb el Sitca, el comú va explicar la decisió de portar l’assumpte al Tribunal Superior (TS). “No vol dir que al sindicat li agradi el que hem fet, però entenen que nosaltres hem de buscar la seguretat jurídica, perquè gestionem diners públics”, explica Marsol. La comissió treballarà durant dos mesos, però el comú no prendrà cap decisió fins que el TS es pronunciï sobre l'aute de la Batllia.

Aquesta decisió arriba després que la setmana passada la Batllia emetés un aute on especificava que la sentència sobre el GAdA del TS executada el novembre del 2015 no s'havia fet de manera correcta, i per tant calia aplicar-la de nou. En vista a la situació, i amb la justificació que l'administració pública de la capital sempre apel·la fins a les últimes instàncies judicials, el comú va decidir, aquest dimecres en junta de govern, recórrer l'aute de la Batllia al TS, a l'espera que el validi i permeti la nova aplicació de la sentència.

La confrontació va iniciar-se al 2008 i 2009 quan, per raons econòmiques, el comú de la capital va decidir aplicar un coeficient corrector d'un 10% dels punts obtinguts del GAdA a tots els treballadors. Això va significar que molts empleats no van obtenir els punts suficients com per passar de rang salarial. La sentència del TS recalcava que la reducció que es va dur a terme no es podia fer de forma generalitzada per a tots els treballadors i s'havia d'aplicar de forma individualitzada.

stats