Política 25/02/2020

Bartumeu titlla els pressupostos del Govern de "poc sincers"

Progressistes-SDP denuncia que "ens acostem a no poder complir les obligacions que tenim amb els ciutadans i els creditors"

Carles Alonso
1 min
La comparenxença pública de Jaume Bartomeu. / C. A.

Andorra la VellaEl president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, ha fet un repàs a l'actualitat política, centrada amb el pressupost del 2020 titllant de "dissimulació" tant pel que fa als ingressos com de "poc sincers" pel que fa a les despeses. I denuncia que "ens acostem a no poder complir les obligacions que tenim ni amb els ciutadans ni amb els creditors". Aquestes afirmacions del president progressista certifiquen, segons el mateix Bartumeu, que "nosaltres ens hem mirat i hem estudiat els dossiers".

Tot i que el partit Progressistes-SDP no té representació a l'arc parlamentari del Consell General, han volgut dir-hi la seva. Bartumeu, entre altres coses, s'ha referit a la taxa de consum sobre les importacions de tabac. En aquest sentit, ha explicat que "la recaptació prevista pel 2020 és superior als 110 milions d'euros, xifra que representa prop d'un 30% del total d'ingressos procedents dels impostos directes i indirectes".

Bartomeu també ha reiterat el missatge que "cal derogar la Llei de sostenibilitat de les finances públiques, ja que només limita la capacitat d'actuació de l'Estat en situacions que requereixen la seva intervenció".

El president de Progressistes-SDP ha titllat el Govern de Xavier Espot "d'improvisar" en una al·lusió a què la "despesa corrent no està controlada" i, segons el mateix Bartumeu, "cada vegada augmenta mentre els ingressos ni pugen ni s'equilibren".

stats