Política 15/06/2019

Bartumeu considera que Progressistes té encara espai polític

La formació ha validat aquest dissabte la renovació de l'executiva que tornarà a encapçalar l'excap de Govern acompanyat per Josep Roig

M. M.
2 min
Jaume Bartumeu i Josep Roig, acompanyats pels membres que formen la nova l'executiva. / M. M.

Andorra la VellaFinalment, i com ja s'havia anunciat feia alguns dies, Jaume Bartumeu i Josep Roig s'han mantingut al capdavant de Progressites-SDP. Amb només una candidatura presentada per encapçalar el partit, Bartumeu, que repeteix com a president, i Roig, que es queda com a secretari d'organització, han rebut l'aval de les bases amb un 94% dels vots, 6% en blanc i cap en contra. Amb un 76,4% de la participació, s'ha consumat la renovació de l'organització, si bé es mantenen les mateixes cares al capdavant, però es renova prop d'un 50% l'executiva respecte a l'anterior mandat amb l'entrada de nous vocals. A més dels dos caps visibles, l'executiva estarà formada per 11 vocals i una administradora, Meritxell Pujol.

Malgrat desaparèixer del Consell General, Bartumeu considera que la formació encara representa un espai polític. "Tenim una proposta de centre esquerre progressista que no està coberta per cap altra formació". El reelegit president assenyala que els progressistes tenen "una responsabilitat davant de la nostra gent, que reitera la voluntat de seguir treballant, i també envers del més de miler de persones que ens van fer confiança a les passades eleccions".

En referència a l'elecció de l'executiva, que s'ha dut a terme aquest dissabte al matí amb una assemblea general extraordinària, el nou secretari ha destacat "l'alta participació" i "el suport unànime" cap a l'única candidatura presentada. Qüestionat, precisament, pel fet que només hi hagi hagut una proposta, Roig ha destacat que això demostra que hi ha una idea clara envers com afrontar el futur de la formació així com també "ratificar l'absència del mal anomenat, en algun mitjà de comunicació, sector crític". "Senzillament aquest sector no existeix perquè no hi ha hagut cap candidatura alternativa", ha sentenciat.

Pensant ja en les eleccions comunals a l'horitzó, la formació ha assenyalat el setembre com la data ideal per definir quina serà l'estratègia de la formació i al paper que ha de jugar. Tot i això, Roig ha reconegut que les eleccions són "una bona oportunitat per reeditar l'aposta de Laurèdia en Comú [a Sant Julià de Lòria] així com teixir plataformes transversals des de posicionaments progressistes" en altres parròquies.

stats