Política 25/06/2019

Bartumeu es reuneix amb responsables polítics de San Marino a Estrasburg

L'objectiu de la trobada, analitzar plantejaments en relació a la negociació de l'acord marc amb la UE

Ara Andorra
1 min
Bartumeu juntament amb responsables polítics de la República de San Marino. / SDP

Andorra la VellaJaume Bartumeu, president de Progressistes-SDP, ha viatjat aquest principi de setmana a Estrasburg, per assistir en la seva condició de membre honorari de l'assemblea parlamentària del Consell d'Europa, a la celebració del 70è aniversari de l'organisme europeu. Bartumeu ha aprofitat l'esdeveniment per reunir-se amb responsables polítics del centre esquerra de la República de San Marino, amb la finalitat de compartir informacions i analitzar plantejaments en relació a la negociació de l'acord marc d'associació de Mònaco, San Marino i Andorra amb la Unió Europea.

A la trobada hi han participat Gerardo Giovagnoli, secretari general del Partito dei Soialisti e dei Democratici, i Paride Andreoli i Francesco Morganti, també dos referents del centre esquerra socialista i progressista de San Marino. Durant aquests dos dies, Bartumeu ha parlat també amb els dos consellers titulars de la delegació de la República de San Marino a l'assemblea parlamentària del Consell d'Europa, Vanessa d'Ambrosio, de Sinistra Socialista Democratica, partit de la coalició que governa San Marino (amb la qual la delegació de Progressites-SDP que es va desplaçar a aquell país l'estiu passat ja s'hi va reunir), i Marco Gatti, del Partito Demòcrata Cristiano Sanmarinese.

Aquest dilluns al matí, Bartumeu i els tres polítics sanmarinesos van ser convidats a assistir a la reunió del grup dels socialistes, demòcrates i verds de l'assemblea parlamentària del Consell d'Europa. D'altra banda, el president de Progressistes-SDP ha pogut comentar la situació actual d'Andorra en la perspectiva de l'acord d'associació amb el senador Roberto Rampi, del Partito Democratico d'Italia, que s'ha interessat per la relació dels petits estats amb la Unió Europea.

stats