Política 28/03/2019

Batalla i Fierro afirmen que no hi ha "res a amagar"

L'alcalde de la Seu ha indicat que de moment no poden valorar la querella perquè en desconeixen "els orígens i els antecedents"

Ara Andorra
3 min
Agents de la Guàrdia Civil surten del Consell Comarcal de l'Alt Urgell després de l'escorcoll. /RÀDIOSEU

La Seu d'UrgellLa Guàrdia Civil ha finalitzat aquest dijous, a primera hora de la tarda, els escorcolls iniciats de bon matí a l'ajuntament de la Seu d'Urgell i al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, a instàncies del Jutjat número 2 de la Seu, que investiga possibles delictes contra l'administració pública i frau en subvencions, entre d'altres, en base a una denúncia presentada davant la Fiscalia de Lleida.

A la sortida de l'ajuntament, l'advocat del consistori, Andrés Maluenda, ha recordat que el cas està sota secret de sumari i que "en breu sabrem per què és i es donaran les explicacions oportunes". En tot cas, Maluenda ha assegurat que al llarg del registre "ningú de l'ajuntament no ha detectat cap irregularitat". En el mateix sentit s'ha expressat un altre dels advocats, Jordi Alís.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha indicat que de moment no poden valorar la querella perquè en desconeixen "els orígens i els antecedents", però ha reiterat que "com sempre, hem col·laborat amb tots els expedients que s'han demanat". Tanmateix, Batalla s'ha mostrat sorprès perquè al llarg del dia els han demanat "expedients de temes molt diversos, que no estan connectats els uns amb els altres", i ha detallat que s'han emportat documents tant en paper com electrònics. L'alcalde urgellenc hi ha afegit que l'actitud dels agents també ha estat "molt correcte en tot moment".

Batalla ha demanat, en tot cas, que s'aixequi aviat el secret de sumari per saber d'on prové la denúncia i qui n'és l'autor, com també perquè l'ajuntament es pugui defensar degudament. En aquest sentit, el dirigent municipal ha expressat la "plena tranquil·litat amb què afronten aquesta investigació pel fet que aquest dijous "a mesura que anaven demanant expedients, tothom anava dient que tots els expedients estaven bé".

En la mateixa línia, el primer edil ha recordat que ell mateix s'ha presentat voluntàriament al registre, malgrat que al matí estava a Barcelona, i que quan ja li han fet totes les consultes que li corresponien a ell, ha volgut "seguir sent present en totes les reclamacions de documentació, fent suport també als treballadors municipals que han fet la tasca, com ha de correspondre a l'alcalde".

Batalla conclou que no tenen "res a amagar" i que tenen "la tranquil·litat de saber que hem fet la feina ben feta; i en el cas dels expedients que se'ns ha demanat, encara més". I hi ha afegit que per aquest motiu tenen ganes d'explicar-se davant del jutge quan siguin requerits, si bé ha lamentat el dany que aquest desplegament policial suposa per a la imatge de la Seu, sobretot en cas que finalment la denúncia no prosperi. Per tot plegat, el batlle ha insistit a demanar a la justícia la màxima diligència en aquest cas.

"Amb la consciència molt tranquil·la"

Pel que fa al Consell Comarcal, d'on la Guàrdia Civil s'ha emportat una desena de caixes amb documentació, el president de l'ens, Jesús Fierro, ha declarat que "l'únic que volien és una sèrie d'expedients, que els hem facilitat, i res més", alhora que ha coincidint amb els advocats a assenyalar que de moment la investigació està sota secret de sumari. En tot cas, Fierro ha assegurat que estan "amb la consciència molt tranquil·la" i ha reiterat que des de l'equip de govern han mostrat una "absoluta predisposició a col·laborar amb la justícia".

El dirigent comarcal ha subratllat que "quan hi ha una ordre judicial tenen tot el dret a entrar i fer la seva feina", si bé apunta que cal tenir en compte també "en quin moment estem, i una sèrie de qüestions que podrien posar una part de subjectivitat a tot plegat", malgrat que ha reiterat la "plena confiança en la justícia".

Finalment, Fierro ha agraït "l'escalf" rebut al llarg de tot el dia "tant pels consellers i conselleres comarcals com per la gent que treballa al Consell".

stats