Política 25/02/2019

Podem demanarà el vot per al PS

El partit de Seguí descarta fer llista nacional per a les eleccions

M. M. / C. G.
2 min
Joan Seguí repartint fulletons informatius el passat mes de setembre. / M. M.

Andorra la VellaPodem no formarà part definitivament de l'escenari electoral per a les eleccions del 7A. El partit que lidera Joan Seguí ha descartat presentar una llista nacional, segons ha explicat en un comunicat, en el qual detalla: "Veient el que representa una realitat regeneradora al Consell, i el que representa una continuïtat, trobem que el nostre desgast energètic pot ser més eficient no presentant candidatura, i derivant la intenció de vot a la formació política PS ja que aquesta se situa més propera a la nostra". Per tant, Podem demanarà als seus simpatitzants que es decantin per la papereta socialdemòcrata.

Durant aquest dilluns la formació de Seguí havia convocat a “totes i tots aquells que vulguin signar per poder presentar la candidatura”. Les files morades buscaven així les últimes signatures per presentar-se en la circumscripció nacional. “S'ha d'acabar de polir la candidatura i decidir internament si Podem ha descartat formar alguna llista territorial, i si val o no la pena construir-la”, havia expressat Seguí.

El missatge que ha llençat la formació a través de les xarxes socials.

Terceravia a Ordino

El que sí ja és oficial és la creació d'una llista a Ordino per part de la terceravia de Josep Pintat. La professora d'anglès a l'escola andorrana ordinenca, Noemí Amador, és l'escollida per encapçalar la proposta de Pintat a la parròquia i Jordi Balsa anirà de segon. Byron René Flores Tamayo, Elisbeth Erola Cañadas i Noemí Abitbol Oziel seran els suplents. Amb aquesta llista ja en són quatre les que concorreran a la segona circumscripció més petita del país on cal també comptar DA, PS-L'A i SDP. Finalment la proposta independent, tal com destacava aquest diumenge el líder liberal Jordi Gallardo, no s'ha pogut tirar endavant per discussions internes perquè totes les formacions volien posar números u i dos de les seves files.

Llistes comunals per a les eleccions gemerals del 7 d'abril. / C. G. (ANA)
Llistes nacionals a les eleccions. / C. G.
stats