Política 23/06/2019

Calvó i Rossell participen en la 41a edició de la FAO a Roma

El xinès Qu Dongyu ha estat escollit nou director general i exercirà el seu mandat des de l'agost del 2019 al 31 de juliol del 2023

Agència Ana
2 min
La 41a edició de la FAO celebrada a Roma. / GOVERN D'ANDORRA

RomaLa ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, han participat en la 41a sessió de la Conferència de l'Organització de les Nacions Unides per l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) celebrada a Roma. En l’assemblea d’enguany s’ha nomenat el pròxim director general, el xinès Qu Dongyu, que exercirà el seu mandat des de l’agost 2019 al 31 de juliol de 2023.

Qu Dongyu ha estat escollit per 108 vots, davant dels 71 de la candidata Catherine Geslain-Lanéelle (França) i els 12 de Davit Kirvalidze (Geòrgia). En el seu discurs ha destacat que caldrà avançar conjuntament per assolir els objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030. També s’ha compromès a escoltar els agricultors i la gent de la FAO i ha fet un agraïment a tots els països.

Durant l’assemblea d’enguany s’han desenvolupat diferents esdeveniments paral·lels a la Conferència, dedicats als progressos de les diferents regions cap a la seguretat alimentària i la nutrició, la biodiversitat i el paper dels joves en l'agricultura.

Andorra és membre de la FAO i és un dels 48 països que s'incorporen al Grup Regional Europeu (ERG). En aquest mes de juny i el del 2021, el Principat ocuparà un lloc al Consell de la FAO, tal com estipula el calendari rotatiu d’aquesta organització internacional. Durant aquest període es preveu treballar i intercanviar experiències al voltant de les polítiques relacionades amb l'agricultura, l'energia, els riscos naturals, la biodiversitat, i la salut, entre d'altres, amb l’aplicació d’accions que permetin, l'any 2030, l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible establert per les Nacions Unides.

Andorra també és membre de Mountain Partnership, organitzada per la FAO, amb la qual hi ha una col·laboració activa, especialment en l'organització d'esdeveniments d’alt nivell per promoure i impulsar la visibilitat de les àrees de muntanya i on s'aborden temàtiques molt properes a la realitat del Principat, com són el canvi climàtic, el desenvolupament d'estratègies agràries de muntanya, o la gestió dels recursos hídrics, entre altres aspectes, i sobre les quals Andorra pot aportar les seves experiències, per ser un territori exclusivament muntanyós.

stats