Política 08/11/2019

Canillo i Ordino tindran els primers debats electorals

S'iniciaran el dia 5 de desembre amb diferents parròquies per la ràdio i la televisió públiques, i conclouran amb la Massana i Sant Julià de Lòria

A.s.
2 min
Xavier Mujal, director general d'RTVA, durant la roda de premsa sobre la cobertura de les eleccions comunals. / A.S. (ANA)

Andorra la VellaRàdio Televisió d'Andorra (RTVA) ha sortejat aquest divendres al matí l'ordre dels debats i espais informatius que el mitjà emetrà durant la campanya electoral per les eleccions comunals del pròxim 15 de desembre. "El sorteig ve donat per la voluntat de servei públic", ha declarat Xavier Mujal, director general d'RTVA, qui ha declarat que té la responsabilitat i les competències de "tractar a totes les candidatures amb pluralitat i amb igualtat de condicions".

A diferència de les eleccions generals, tant la ràdio com la televisió tindran els seus propis debats, a més de les cobertures de la campanya electoral i l'emissió dels espots de propaganda. El sorteig, que ha comptat amb la presència d'un notari, ha definit que l'ordre dels debats d'Andorra Televisió comencin el dia 5 de desembre amb la parròquia de Canillo. A partir d'aquí hi haurà un debat cada dia a excepció del cap de setmana, ja que "en caure la Puríssima en diumenge" s'ha decidit traslladar els debats al llarg de la segona setmana de campanya. Així el dia 6 serà el torn d'Ordino; el dia 9 serà per la parròquia d'Encamp; el 10 serà per Sant Julià de Lòria; l'11 per Andorra la Vella; el 12 per Escaldes-Engordany i finalitzarà amb l'entrevista el dia 13 amb la candidatura de la Massana, que al tenir només un partit, es realitzarà en format entrevista i no amb un debat.

Pel que fa a l'ordre pels debats de la ràdio, que seran els mateixos dies que els de la televisió, començarà el dia 5 amb la parròquia d'Ordino i finalitzaran el 13 amb Sant Julià de Lòria. L'ordre de la resta de dies seran per la Massana, Encamp, Andorra la Vella, Canillo i Escaldes-Engordany.

Els debats de televisió s'emetran després dels blocs de la propaganda gratuïta electoral i de l'informatiu vespre, al voltant de dos quarts de deu de la nit, i es tornaran a emetre l'endemà abans de l'informatiu migdia. D'altra banda, els de la ràdio es faran després de l'informatiu migdia, aproximadament a les 2 de la tarda i es reemetran a les 9 del vespre. Tots els debats estaran distribuïts en tres blocs: un dedicat a qüestions socials, un altre a aspectes econòmics i, per últim, un tercer destinat a temes intrínsecs de cada parròquia.

Per altra banda, el dia de la jornada electoral, Ràdio Nacional d'Andorra (RNA) farà un programa de seguiment de la jornada entre les 9.00 fins a les 12.30 hores i de les 4 de la tarda fins a les 18.45 hores. A partir d'aquesta hora i fins al final de l'escrutini començarà un programa d'anàlisi presentat per Àlex Lliteras, i per la televisió s'iniciarà el programa de la nit electoral amb Gemma Rial i Gerard Gort. Com a novetat, a diferència de les eleccions generals, es podràn seguir els resultats a l'instant per la pàgina web d'RTVA.

stats