Política 10/01/2019

A la captura dels candidats

Laurèdia en Comú es reuneix tot i que la participació de DA és molt difícil

Joan Ramon Baiges
2 min
La trobada de Laurèdia en Comú. / ARA ANDORRA

Andorra la VellaLa maquinària electoral agafa velocitat i ja es comencen a tenir contactes d'alt nivell per trobar noms que permetin enllestir candidatures guanyadores. Laurèdia en Comú va mantenir dimecres una trobada per començar a treballar en la confecció d'una llista que torni a trencar la tradicional hegemonia d'Unió Laurediana. Sant Julià, com sempre, és una parròquia complexa i tots els partits saben que tres llistes parroquials donarien el triomf als de Josep Pintat, encara que ara per ara DA no té cap intenció de revalidar la fórmula que va donar la sorpresa a les legislatives i públicament es decanta per fer una llista pròpia i deixar als independents i SDP el repte de fer una llista més àmplia.

L'executiva demòcrata es reuneix la setmana que ve per tractar sobre les llistes i, especialment, amb la Massana en el centre del debat.

Pel que fa a les altres formacions, SDP, un cop confirmat el cap de llista nacional, té la intenció de presentar-se en tres parròquies, mentre que liberals i socialdemòcrates s'estan trobant amb certes reticències de militants que encara no han acabat de digerir el pacte. A Ordino, per exemple, part de la vella guàrdia liberal no es troba còmode amb l'aliança amb l'esquerra, i des d'alguns sectors es destaca que el mateix passa a Encamp, tot i que en aquesta parròquia portaveus de L'A i PS han desmentit que hi hagi cap conflicte i que el pacte està plenament assimilat. El nom de David Rios sona com el representant del PS en aquesta llista conjunta. Paral·lelament, un dels grans interrogants és qui liderarà la candidatura de la capital, on els socialdemòcrates tenen una important bossa de votants. En ambients polítics està transcendint que molt aviat pot sortir a la llum algun moviment sorpresa que la coalició L'A-PS està intentant per ampliar les seves possibilitats, encara que serà difícil que aquest prosperi.

I Espot continua fent contactes convençut que revalidar la majoria absoluta és un repte complicat i que uns bons resultats dependran majoritàriament dels noms que acceptin defensar les sigles de DA. El ministre és conscient que necessita noms de pes i una profunda renovació.

stats