Política 03/02/2019

Casadevall troba “fort no deixar entrar observadors al judici” de l’1-O

L’expresident del TEDH creu que "seria un tret al peu del Tribunal Suprem" i que es podria donar el cas que Estrasburg demani tornar a fer el procediment

Ara Andorra
1 min
El vicepresident del Tribunal Europeu dels Drets Humans, l'andorrà Josep Casadevall

Andorra la vellaL’exvicepresident del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH), Josep Casadevall, considera que seria “fort no deixar entrar observadors internacionals al judici” del procés. En una entrevista al programa ‘Via Lliure’ de Rac1, Casadevall ha considerat que això “seria un tret al peu" del Tribunal Suprem. “És importantíssim que hi hagi observadors internacionals”, ja que “és un element que tindrà pes en el seu moment”, ha afirmat davant la possibilitat que el cas arribi a Estrasburg. “El primer que s’haurà de veure si durant el procés s’han comès vulneracions dels drets fonamentals”, ha considerat Casadevall, tot assegurant que “el TEDH podria recomanar que es tornés a fer el judici”. De fet, ha afirmat que fins i tot “Estrasburg podria fer que (els líders polítics) sortissin de la presó”.

L’expresident del TEDH ha explicat que “la decisió d’Estrasburg sobre el cas del Suprem no hauria d’afectar les persones que són a l’estranger, se’ls digui exiliats o no”. A més, ha matisat que en cas que s’arribi a aquest tribunal “els processats no es podrien expressar en català” i que “haurien d’escollir una de les dues llengües de treball: francès o anglès”. Sobre la propera visita del president espanyol Pedro Sánchez al TEDH, ha explicat que no es pot imaginar que “pogués obrir una conversa per parlar del judici”.

stats