Política 27/07/2020

Catalunya se la juga els propers 10 dies

El president de la Generalitat alerta que la situació és crítica però fa una crida al turisme estranger

Gemma Garrido Granger / Albert Llimós
2 min
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en roda de premsa aquest dilluns, 27 de juliol del 2020 / ACN / LAURA FÍGULS

"Dependrà del que fem els propers deu dies que tornem a la situació de febrer i març. Jo prendré les decisions que calguin sense que em tremoli el pols. No em doblegarà cap pressió o lobi si els experts ens ho recomanen, per dures que siguin les mesures, però cal que la consciència col·lectiva sigui prou poderosa", ha advertit aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha comparegut en roda de premsa acompanyat del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, per informar sobre l'evolució de la pandèmia de covid-19 a Catalunya.

El missatge del president català ha estat clar: "

El president de la Generalitat ha fet una crida a la població perquè pensi col·lectivament i sigui conscient del moment que viu Catalunya. "No faria una compareixença com aquesta ni un clam com aquest si la situació no fos crítica i l'evolució de les dades no fos preocupant. Som a l'avantsala del març, quan va caldre prendre la decisió de confinar tota la població", ha sentenciat Torra. En aquest sentit, ha fet una "crida a l'esforç col·lectiu" i ha demanat responsabilitat" a la població per evitar retrocedir i "prendre mesures que no desitgem". "Ara més que mai és l'hora de les dades i les anàlisis, no dels temors sense fonaments", ha afirmat Torra.

El cap del Govern ha dit "comprendre" que

És en aquetes àrees de risc que Torra ha assegurat que s'estan prenent tot els "passos necessaris" i que la situació està sent "monitoritzada de prop".

Després queel Regne Unit hagi imposat una quarantena de 14 dies França hagi recomanat no viatjar a Catalunyaestinacions "com la Costa Brava, la Costa Daurada, la Catalunya interior i els Pirineus no estan afectades" pels contagis de transmissió comunitària i s'hi pot viatjar "de forma segura", segons Torra.

stats