Política 08/04/2019

CC reconeix que ja no són la clau però estan oberts a un govern a tres bandes

"Per només 12 vots a Andorra la Vella" el partit massanenc perd el poder d'incidir en la governabilitat, que passa a mans de terceravia, exposa Carles Naudi

Clara Garnica
2 min
La llista de Ciutadans Compromesos, encapçalada per Carles Naudi i Raül Ferré, celebra la victòria d'aquest diumenge. / CC

La MassanaCiutadans Compromesos van complir amb les travesses electorals i va guanyar a la parròquia de la Massana amb el 56% dels vots (1.136), pel 43,87% (888) que va obtenir la fórmula de d'Acord de la liberal Judith Pallarés i el socialdemòcrata Vicenç Alay. Fins aquí cap sorpresa i molt a celebrar per part del partit massanenc. Però a partir d'aquest punt, l'escenari que han deixat aquests comicis fa recular el paper decisiu que es presumia que tindrien els consellers de CC, Carles Naudi i Raül Ferré. Demòcrates per Andorra va decidir no presentar llista territorial a la Massana, i va atribuir a Ciutadans Compromesos el paper de ser els seus representants. Però amb els resultats a la mà, la suma dels escons de DA (11) i CC (2) no són suficients per poder governar. En d'altres paraules, "ja no som la clau", ha reconegut aquest dilluns postelectoral el número 1 de la llista massanenca, Carles Naudi. Aquesta clau ha passat en mans de terceravia, amb quatre escons al consell, ha afegit.

"Per 12 vots a Andorra la Vella no som la clau", ha exposat Naudi. El partit de Josep Pintat és qui ha de moure fitxa, i el massanenc veu més factible un acostament amb Xavier Espot que amb el socialdemòcrata Pere López. A partir d'aquí, CC està obert a entrar a un govern a tres bandes. Naudi ha assegurat que no ha parlat "amb ningú" ni ha tingut cap acostament polític, però que estan "disposats a escoltar" i a incorporar-se a converses per pactar.

Naudi també s'ha reafirmat amb què la postura de la formació parroquial continua sent la de "no anar contra ningú" i la de "sumar" per aconseguir estabilitat governamental. També ha assegurat, per deixar clar que hi ha línies vermelles, que durant la campanya electoral "només hem tingut dos adversaris, els liberals i el PS". Amb la resta, "no ens hem enfrontat".

Finalment, i preguntat pel fet que aniran al grup mixt (si cap formació els cedeix un conseller per formar grup propi), no li preocupa perquè, al seu parer "no canvia res" i treballaran de la mateixa manera.

stats