Política 28/05/2019

El CFPA convida Torra a dimitir com a representant sindical

Per altra banda, el Sipaag posarà sobre la taula de la ministra Pallarés, quan es reuneixin, la derogació de la llei de la Funció Pública com a punt inicial de les negociacions

M. M.
3 min
Membres de la plataforma sindical durant la roda de premsa que han ofert aquest dilluns. / M. F.

Andorra la VellaEl Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA) també ha esclatat en contra del representant a la plataforma sindical i president de l'Associació de Bombers d'Andorra, Joan Torra, sumant-se així a les crítiques que la setmana passada també va assenyalar el Sipaag i el SEP. Així ho han destacat en un comunicat arran de les darreres declaracions del representant sindical dels bombers a El Periòdic, on assegurava que el Cos de Policia cobra una tretzena paga pels complements d’especialitat i que així també ho tenien els bombers perquè ja era un dret adquirit. Un fet que el CFPA rebutja de manera frontal. “Torra falta a la veritat en les seves manifestacions” perquè actualment “no hi ha cap reglament que reguli el cobrament amb tretze mensualitats de cap especialitat del departament de policia”.

Els policies argumenten que “qualsevol demanda de qualsevol col·lectiu de l'administració” a través de la plataforma “és legitima i defensable”, però “davant la manca d'arguments d’alguns dels representants sindicals, que van ser escollits per defensar els interessos col·lectius, s’utilitzi el Cos de Policia per defensar les seves demandes, fent públiques afirmacions que no tenen res a veure amb la realitat”, etziba el sindicat policial.

El CFPA ja no confia en Torra com a representant en el si de les comissions de la plataforma sindical perquè “ha demostrat que no n'és mereixedor”, per això li obren la porta de la dimissió com a representant a la plataforma sindical. “Deixem a la seva voluntat i als seus principis, l'acció de dimitir dels seus càrrecs”. A més, exigeixen que Torra faci “una rectificació pública on deixi ben clar que la policia no gaudeix en l’actualitat de cap reglament d’especialitats”.

En el comunicat, el sindicat també lamenta que l'intent d'“apropament”, capitanejat pel mateix CFPA, per promoure l'entesa entre els diferents sindicats membres de la plataforma no hagi obtingut “un resultat positiu”. Han constatat amb “tristesa i enuig” les declaracions de Torra als mitjans i recorden que un representant de la plataforma ha de defensar el drets de tots els funcionaris i no només d'un col·lectiu en concret. “No acceptarem que s’utilitzi les diferències de cadascú de nosaltres per intentar aconseguir avantatges amb situacions comunes als col·lectius”. Finalment, també desitja que la situació es pugui reconduir “no només per la imatge públicament donada, sinó pel bé comú de tots els treballadors públics”.

Derogació de la Funció Pública

En un altre orde de coses, la junta del Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) ha mantingut una reunió aquest matí per començar a preparar la trobada que han sol·licitat a la nova ministra de la Funció Pública, Judith Pallarés. En els diversos punts a tractar amb la ministra hi ha com a prioritari la Llei de la Funció Pública, que el sindicat ja ha decidit que posaran sobre la taula la reclamació que sigui derogada.

“No volem aquesta llei, té aspectes molt dolents i alguns, petits, de positius”, ha recordat el president del Sipaag, Lluís Anguita, que ha criticat que el desplegament del text legal es fa a través de reglaments. “Ha de ser una llei que duri molt temps i els reglaments es poden canviar de manera molt fàcil, per molt que la ministra ens garanteixi que es preservaran o es mantindran com ara es negociïn”. Per això, insisteix que, d'entrada, el sindicat demanarà la derogació de la llei i, un cop coneguin el posicionament del nou Govern, començarà la negociació. Està previst que dimarts que ve la junta es torni a reunir per acabar de preparar la trobada i, després, fixar una data de la trobada amb Pallarés.

stats