Política 21/11/2018

Cinca, sobre el Constitucional: "No estem davant una situació alarmant"

El ministre diu que espera que la vacant de Molas es cobreixi “el més ràpidament possible”

Ana
1 min
El ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaDesprés que Moviment Progressista (SDP) acusés el síndic general i Demòcrates per Andorra de “violar la llei” i de “torpedinar, sabotejar i boicotejar" el Tribunal Constitucional per no haver cobert encara la plaça vacant que va deixar Isidre Molas, que està deserta des del 12 d’octubre, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha tret ferro i ha manifestat que “no estem davant una situació alarmant”. Així, considera que des de la formació política progressista el que es vol és “cridar l’atenció”.

D’aquesta manera, Cinca ha manifestat que tot i que no és una qüestió que incumbeixi el Govern ja que és DA qui ha de fer la proposta i el Consell General l’ha de validar, cal tenir en compte que s’està davant una vacant sobtada, motivada per qüestions personals i que, per tant, no es podia preveure. Així responia la crítica d’SDP sobre el fet que en un termini màxim d'un mes aquest magistrat hauria d’haver estat substituït. El portaveu de l'executiu ha afegit que s’està dins un termini “raonable” ja que fa un mes i mig de la renúncia de Molas i ha remarcat que entén que el grup parlamentari està treballant amb la intenció de dotar aquesta plaça “el més ràpidament possible”.

De totes maneres, Cinca ha expressat el desig que aquesta plaça pugui ser coberta de manera ràpida, ja que l’ideal, ha dit, és que tots els organismes puguin funcionar amb la totalitat dels efectius.

stats