Política 06/03/2019

Cinca destaca que només dos càrrecs de relació especial no han estat publicats al BOPA

Es tracta de nomenaments al departament de Justícia i Interior

ARA Andorra
2 min
Una imatge de l'edifici administratiu del Govern. / ARXIU ANA

Andorra la VellaArran del fet que el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) hagi anunciat que farà recurs contra la resolució de l’executiu desestimant la petició que es deixessin sense efecte les contractacions de relació especial, el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, ha destacat que en les dues legislatures en què Demòcrates per Andorra ha estat al capdavant de l’executiu només hi ha hagut dos casos d’aquest tipus de contractació que no hagin estat publicats al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). “No em consta cap més”, ha afirmat Cinca, tot i que ha afegit que “no té clar” que la relació que ha presentat el Sipaag per recolzar el seu recurs vagi "més enllà" d’aquests dos casos, ja que no ha tingut accés a aquest document del sindicat.

En tot cas, el ministre ha assegurat que, tal com se’ls va explicar des del ministeri de Funció Pública i Reforma de l’Administració, únicament hi hauria aquests dos casos en què els càrrecs no haurien estat publicats al BOPA. Es tracta, ha concretat, d’un lloc al departament de Justícia i Interior durant la legislatura passada i del mateix lloc a principis d’aquesta legislatura.

Cal destacar que la setmana passada des del Sipaag van anunciar que la Fiscalia havia arxivat la causa penal per aquestes contractacions de personal de relació especial, ja que no hi veia indicis de delicte penal però que, en canvi, deixava oberta la via administrativa, que és la que el sindicat ha decidit seguir per denunciar aquesta situació. En el recurs que ara han presentat hi ha un llistat de càrrecs que no haurien estat publicats al BOPA. Des del sindicat es denunciava que el Govern havia fet un mal ús d’aquesta figura, ja que moltes d’aquestes persones estan exercint tasques de comandament quan no els pertocaria.

stats