Política 28/03/2019

Clavera diu "no" a l'assetjament escolar

"Lluitar contra el 'bullying' és una de les prioritats de la nostra candidatura", ha dit el candidat a cap de Govern

Marc R. Fort
1 min
Alfons Clavera i Raquel Fernández, cap de llista i numero dos d'UPA respectivament. / M. R. F.

Andorra la VellaAlfons Clavera, cap de llista d'Units pel Progrés i aspirant a cap de Govern, ha declarat la guerra a l'assetjament escolar. "Lluitar contra el 'bullying' és una de les prioritats de la nostra candidatura", ha dit Clavera en el marc de la reunió celebrada aquest dijous en la ronda de converses organitzada per Unicef.

UPA pretén impulsar programes de coordinació amb els serveis socials per detectar els problemes que pateix la infància. "Nosaltres volem donar solucions ràpides i efectives", ha recalcat el candidat. L'assetjament escolar és un problema que molts joves pateixen en el seu dia a dia, moltes de les víctimes no arriben mai a reconèixer el malson en el qual estan immersos, ja sigui per por a represàlies dels mateixos assetjadors, o per vergonya d'explicar la situació davant dels seus pares.

"Quan es detecta un cas de 'bullying' a les escoles s'han d'implementar mesures", ha puntualitzat Clavera, i ha afegit que "UPA té projectes entre mans per coordinar els serveis sanitaris, educatius i socials per detectar aquest tipus d'actes". El candidat ha conclòs dient que "les escoles s'han de conscienciar en l'àmbit social perquè aprenguin com detectar aquesta xacra i actuar ràpidament i contundentment".

La numero dos d'UPA, Raquel Fernández, ha descrit el perfil dels assetjadors com "nois i noies que tenen unes emocions de ràbia que no saben canalitzar", i ha afegit que "l'única solució que troben és maltractar als altres". Per Fernández, la solució radica en "saber trobar aquest punt d'odi, i saber dirigir-los cap a emocions positives".

stats