Política 15/11/2019

Els grups de la coalició volen modificar el Codi de procediment penal

La proposició de llei recollirà el contingut de les esmenes presentades en el projecte de la llei del blanqueig

Ara Andorra
1 min
Imatge de la Seu de la Justícia / ANA

Andorra la VellaEls grups parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos entraran una proposició de llei per modificar el Codi de procediment penal. La proposta recollirà el contingut de les esmenes presentades la setmana passada al projecte de llei de modificació de la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme. D'aquesta manera, la modificació del Codi de procediment penal es podrà debatre més àmpliament, sense condicionar ni retardar l'aprovació de la llei del blanqueig.

La proposició de llei agilitzarà nous procediments que s'entrin a la Batllia, millorarà les garanties de totes les parts en els judicis i facilitarà que la justícia pugui tenir al seu abast totes les eines i proves necessàries durant la causa, segons informa la coalició en un comunicat.

Pel que fa a la modificació de la llei del blanqueig, tal com va acordar per unanimitat la Comissió legislativa de Finances i Pressupost, es podrà elevar al ple del Consell General del proper 28 de novembre. Així doncs, es donarà compliment a les darreres recomanacions del GAFI, relatives a la tipificació del finançament del terrorisme, just abans que Andorra afronti una nova avaluació del Moneyval prevista per a aquest desembre.

stats