Política 01/12/2019

Escaldes-Engordany, la campanya més igualada dels darrers anys

Miquel Aleix i Rosa Gili surten com a favorits d'una cursa amb quatre candidatures

Carles Alonso
3 min
La candidatura de Terceravia + Independents. / C. A.

Escaldes-EngordanyTot i que hi ha dues formacions que van un pas per endavant a Escaldes-Engordany, com són la de Demòcrates i la del PS + Independents, és cert que Terceravia + Independents i la coalició Unió Per Escaldes-Engordany formada per Liberals + SDP + Independents tindran molt a dir, en una campanya electoral que ha començat aquest diumenge, amb la tradicional enganxada de cartells, per part de les diferents formacions polítiques.

La formació més matinera ha estat la de Terceravia + Independents, encapçalada per Jordi Rubia i Beatrice Grougnet. Quan sonaven les 12 en el campanar de l'església de Sant Pere Martir, tot l'equip escaldenc esperava el moment. Rubia i Grougnet han estat els encarregats d'agafar el cartell i ensenyar-lo a tots els mitjans de comunicació presents. Al seu costat la resta de l'equip. Les cares d'alegria de la candidatura sencera es feia evident perquè "hem arribat aquí i venim per quedar-nos", explicava el candidat a cònsol major Jordi Rubia.

La segona candidatura que ha portat a terme l'acte tradicional de penjada de cartell ha estat la del PS + Independents, amb la seva candidata Rosa Gili al capdavant i amb molta expectació de públic i seguidors que han volgut donar suport als socialdemòcrates. Rosa Gili estava acompanyada també de la presidenta del partit Susanna Vela. La candidata a cònsol socialdemòcrata ha explicat que "tenim molt clar que hem de treballar per les persones, ser propers i treballar per aconseguir solucions per l'economia pel benestar. Tenim moltes ganes de treballar per Escaldes-Engordany i fer un projecte interessant".

La tercera candidatura que ha fet l'acte simbòlic de penjar el cartell ha estat la coalició escaldenca Unió x Escaldes-Engordany. El candidat a cònsol major Higini Martínez-Illescas ha rebut un suport massiu de seguidors i simpatitzants, a més del president del partit i ministre d'Economia, Jordi Gallardo, i del president del grup parlamentari Liberal, Ferran Costa.

Martínez-Illescas

ha valorat l'inici de campanya: "És el tret de sortida i estem molt il·lusionats amb aquestes dues setmanes que tenim per endavant per explicar el nostre programa", ha dit. El candidat d'Unió x Escaldes-Engordany ha afegit que "volem dinamitzar la parròquia amb nous projectes, però farem una roda de premsa per informar d'aquests punts importants".

La darrera candidatura que ha penjat el cartell ha estat la de Demòcrates. Donant suport a la candidatura escaldenca hi han estat la majoria dels pesos pesants del partit com l'actual cap de Govern, Xavier Espot; l'excap de Govern, Toni Martí; la síndica general, Roser Suñé; la ministra de Medi ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover; l'actual cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la cònsol major sortint escaldenca, Trini Marín.

L'expectació ha estat màxima i tant la vorera com el carrer han quedat petits, per la gran quantitat de gent que ha volgut presenciar el primer acte de campanya de la candidatura taronja. "Hem començat aquest diumenge la campanya i estem il·lusionats per les ganes que tenim de treballar per tots els ciutadans d'Escaldes-Engordany. Volem que la campanya sigui la més neta possible, com sempre hem fet, i esperem que els electors el dia 15 de desembre ens facin confiança per seguir gestionant la nostra parròquia quatre anys més", ha afirmat Miquel Aleix. Segons el candidat taronja, "nosaltres seguim amb els punts que ja hem anunciat, com ara treballar pel poble. Hem fet una llista que combina experiència i joventut, alhora, i treballarem amb molta força per complir tot el que hem posat en el programa electoral".

stats