Política 12/07/2019

La comissió de treball per a la sostenibilitat de les pensions començarà a treballar a la tardor

Jover recorda que una de les mesures que hi ha sobre la taula és apujar les cotitzacions

M. F.
1 min
El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, en una compareixença recent. / ANA

Andorra la VellaA principis de la tardor ha d’estar constituïda la comissió de treball “plural” que comenci a analitzar les opcions per garantir la sostenibilitat de les pensions. D’aquesta manera, tal com ha explicat el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, el cap de Govern, Xavier Espot, li ha “encomanat” la tasca de tirar endavant el pacte d’Estat per aquesta sostenibilitat de les pensions i ja s’ha començat a treballar un document marc, que serà el que es treballarà “formalment” amb els actors socials i formacions polítiques, ha afegit Jover.

El titular de Finances ha recordat que des de Demòcrates sempre “s’ha dit” que segurament una de les mesures que s’hauran de prendre serà l’increment dels quoficients de les cotitzacions, tot i que potser “no serà suficient”, només amb aquesta mesura i caldrà, per tant, d’altres de complementàries. “Per això cal un consens”, ha incidit Jover, ja que “ens juguem la sostenibilitat de les pensions”.

Sobre el fet de si aquest increment de les cotitzacions ha d’anar a càrrec de l’empresari, dels treballadors o de tots dos, el titular de Finances ha manifestat que “s’haurà d’analitzar” però que seria la fórmula més adequada que fos a càrrec dels dos. Que les dues parts fossin “copartíceps” en aquest increment, seria “un bon punt de partida" per a l'anàlisi d'aquesta mesura, ha afegit Jover.

stats