Política 02/12/2019

En Comú per Andorra la Vella proposa un mirador a la Comella

Terceravia + Independents defensa la transparència en la gestió de les finances comunals, mentre que PS+Independents aposta per fer participar els ciutadans sobre l'espai que havia d'ocupar The Cloud

Ara Andorra
3 min
El candidat a cònsol menor, David Astrié, la número set de la llista, Meritxell López, i el número nou, Gerard Menardia, d'En Comú per Andorra la Vella. / DEMÒCRATES

Andorra la VellaEn Comú per Andorra la Vella aposta per fer un mirador a la zona de la Comella que serveixi com a punt d'interès turístic. La proposta ha estat presentada pel candidat a cònsol menor, David Astrié, la número set de la llista, Meritxell López, i el número nou, Gerard Menardia. Tal com han explicat el projecte de mirador vol que el visitant pugui gaudir d’unes “vistes magnífiques d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Santa Coloma”, tal com ha defensat Astrié.

Des de la formació aposten per fer una infraestructura amb “singularitat arquitectònica” però, a la vegada, “integrada en l’entorn i el medi”, amb materials de la zona, ha exposat el número dos de la llista. L’objectiu és que es converteixi en el mirador “estrella” de tot el circuit de miradors que s’han inaugurat els darrers mesos a l’obaga d’Andorra la Vella.

Astrié ha afegit que el punt proposat és de fàcil accés per carretera, el que pot afavorir que hi arribin turistes i, a la vegada, complementarà tota l’oferta de camins de muntanya de l’entorn. A més, comptarà amb zona d’aparcament. En aquest sentit, han explicat que si En Comú per Andorra la Vella guanya les eleccions, es llançarà un concurs d’idees aviat per poder licitar el projecte i que en cap cas serà “una obra costosa”, ha conclòs Astrié.

La candidata a cònsol major de Tercervia + Independents, Emi Matarrodona, amb el número dos de la llista, Jaume Carrera. / TERCERAVIA

D'altra banda, l'altra candidatura de Terceravia + Independents Andorra la Vella ha defensat que gestionarà econòmicament casa comuna amb la complicitat institucional i sempre sota el criteri pressupostari de dèficit zero. Així ho ha explicat la candidata a cònsol major, Emi Matarrodona, qui ha afegit que aquest objectiu es portarà a terme a través de la planificació de les despeses “sense fer canvis dels pressupostos ni allargant els períodes de pagament, amb transparència total”.

Matarrodona ha assegurat que aquest objectiu es pot complir “tenint una gestió acurada i amb un marc pressupostari dels comuns sostenible, evitant crèdits extraordinaris i defugint dels projectes faraònics, que no van amb la nostra línia”. “Una vegada siguem dintre del comú treballarem per al dia a dia dels ciutadans i ciutadanes, sempre vetllant per la qualitat de vida de les persones i després ja es decidiran quins projectes es poden realitzar i quins no”, ha dit la candidata de Terceravia + Independents.

“De desviacions pressupostàries és molt probable que alguna vegada haguem d’efectuar, però sempre amb transparència i explicant tots els moviments. El que no pot ser i no farem serà manar d’esquenes a la ciutadania i nosaltres apostarem per fer inversions per al dia a dia dels habitants de la nostra parròquia”, ha conclòs Matarrodona.

Els números 1 i 2 del PS+Independents a Andorra la Vella, Sergi Gonzalez i Dolors Carmona. / PS

A l'últim, la candidatura del Partit Socialdemòcrata+Independents d’Andorra la Vella s’ha desplaçat fins a l’espai que ha deixat el “projecte fallit” de The Cloud, un escenari de “dos exemples de una falta de planificació i coherència i alhora exemple clar de màrqueting i maquillatge amb els diners de tots els ciutadans”, ha manifestat el candidat a cònsol menor, Sergi Gonzalez: un el propi The Cloud i l’altre la reforma de l’avinguda Meritxell. En aquest darrer, Gonzalez ha denunciat que el sobrecost de les obres ha estat de 4,3 milions d’euros, i “això ha suposat una despesa, a cada ciutadà, de 191 euros de més que hem hagut de pagar per aquest sobrecost”.

I pensen que passa el mateix amb l’espai del The Cloud, on Andorra Telecom ha destinat, han manifestat, tres milions d’euros a l’enderroc i als estudis, als quals s’han de sumar les accions que ha fet el comú d’embelliment al voltant d’aquesta zona. "Molt bé no sabem quin és l’objectiu (d'aquests diners) perquè no està clar què es farà en aquesta zona", ha assenyalat el número dos de la candidatura socialdemòcrata de la capital.

Veient aquests exemples, la candidata a cònsol major, Dolors Carmona, ha manifestat que tenen "molt clar" que la seva aposta és promoure l’urbanisme i els equipaments públics "dins d’una coherència i per tal d’afavorir la convivència, la participació i el benestar de la ciutadania”. “Nosaltres farem tot el possible perquè el projecte que es faci en aquest espai sigui participatiu i a la vegada també faciliti la vida als ciutadans i sigui un atractiu turístic més de la zona comercial”, ha dit sobre la zona de The Cloud.

stats