Política 26/11/2019

En Comú aposta per l'expressió 'Units fem' en el seu lema

Agafa el blau turquesa com a color per a les tres candidatures transversals

Carles Alonso
2 min
El clip serà l'imatge corporativa de les tres candidatures. / C. A.

Andorra la VellaLa coalició de diferents partits que porta el nom d'En Comú s'ha presentat aquest dimarts al matí amb la presència de David Astrié (Andorra la Vella), Xavier Herver (Ordino) i Andreu Riba (Encamp), representants de les tres parròquies on tindran llista a les eleccions comunals del 15 de desembre. La paraula 'Units' estarà present en els seus lemes de campanya, ja que tots tindran el mateix afegint el nom de la parròquia on es presentin. D'aquesta manera, els lemes seran: 'Units fem Andorra la Vella', 'Units fem Ordino' i 'Units fem Encamp'. Pel que fa a la imatge corporativa, totes tres candidatures tindran el clip que representa la unió dels partits. El blau turquesa serà el color que representarà a les tres formacions comunals.

Unes eleccions nacionals o comunals tenen moltes diferències. Aquest és un dels fets característics que vol deixar clar David Astrié, representant de la coalició a Andorra la Vella, dient que "quan es tracta de governar un comú no és la mateixa sensibilitat, ni els mateixos objectius que quan has de governar un estat. Per un comú has d'escoltar la ciutadania. Per molt que les ideologies dels partits siguin diferents, les necessitats dels ciutadans són les mateixes". Segons Astrié, "tenim molts punts i moltes propostes de diferents sensibilitats que ens fan enriquir el programa que ha de repercutir en els ciutadans". La unió entre Demòcrates, Liberals i SDP a la parròquia d'Andorra la Vella, segons Astrié, "abans de començar la campanya, ja ha donat els seus fruits i durant la campanya es traslladaran a la ciutadania".

Per la seva banda, Xavier Herver, representant de la coalició a la parròquia d'Ordino, ha valorat l'experiència de Demòcrates a la parròquia durant els dotze darrers anys al dir que "amb una experiència així, però més concretament en aquests quatre darrers anys, hem copsat que la societat andorrana cada vegada és més complexa, més plural, més diversa, i la unió té com a objectiu copsar les màximes sensibilitats de la gent que viu a la nostra parròquia, on cal recordar que és la segona que més ha incrementat el nombre d'electors per les eleccions comunals".

Pel que fa a la coalició que es presenta a Encamp, Andreu Riba ha comentat que "convergim molt bé en el grup per copsar així les diferents opinions que tenim a la parròquia i seguir una continuïtat amb el comú actual". Riba ha afegit que "les coses no es faran tant de pressa com la ciutadania voldria, però amb constància, perseverança i les ganes de fer-ho bé, creiem que podrem arribar a bon port".

SDP es despenja

La llista d'Andorra la Vella la formen Demòcrates, Liberals i SDP; pel que fa a Ordino, està formada per Acció Comunal d'Ordino, Demòcrates, Liberals i SDP i, quant a Encamp, la llista la formen Demòcrates, Liberals i Independents. En aquest darrer cas, SDP no forma part de la coalició. Segons ha indicat Andreu Riba, "no serà per cosa nostra, sinó perquè ells han preferit donar suport a una altra llista".

stats