Política 07/12/2019

En Comú per Encamp preveu gastar-se tres milions d'euros en el nou Prat Gran

“Està clar que si nosaltres guanyem les eleccions, el Futbol Club Andorra es quedarà”, assegura Rios, mentre que Terceravia vol renovar el centre esportiu

Carles Alonso
3 min
Laura Mas, d'En Comú per Encamp presentant la proposta del nou Prat Gran. / C.A.

EncampLa candidatura d'En Comú per Encamp ha presentat aquest dissabte al matí els seus punts més importants respecte al desenvolupament del que ha de ser el nou Prat Gran, un cop la propietat hagi recuperat els terrenys pactats. D'aquesta manera, Laura Mas ha explicat que "volem aglutinar els espais de convivència per a totes les edats, acostar-los els serveis, i fer un aparcament soterrat, que tindrien un cost aproximat de tres milions d'euros".

La recuperació per part de la propietat de la majoria del terreny que ocupa l'actual Prat Gran fa que totes les candidatures vulguin explicar el seu punt de vista de la reordenació d'aquest espai. En aquest sentit, la cap de llista de la coalició d'En Comú per Encamp creu que el nou espai ha de ser "un punt de trobada pels ciutadans, per la convivència i la relació". A més, Mas ha explicat que "proposem un nou projecte pel parc on hi hagi tots els espais de convivència tant d'infants com de gent gran, en el mateix indret". "Volem concentrar la pista de bàsquet, la pista d'skate i el bike trial amb els espais per a nens de 0 a 3 anys i un espai per fer festes culturals i festes tradicionals", ha dit Mas. Perquè la gent pugui gaudir de la plaça caldrà una zona d'aparcaments. En aquest sentit, Mas ha explicat que volen "encabir un aparcament perquè així tothom podrà venir a gaudir de la plaça". En aquest mateix espai, però al costat de la carretera, la idea d'En Comú per Encamp és fer un aparcament soterrat i l'edifici administratiu. Laura Mas ho ha explicat dient que "ja estem en contacte amb la propietat com també amb el Govern, i crec que no hi hauria problemes per fer l'aparcament soterrat". L'aspirant a cònsol major d'Encamp ha explicat, també, que "el terreny de cessió de la propietat s'apropa als cinc mil metres quadrats per desenvolupar i encabir els serveis que volem, com per exemple circulació i la policia, ja que creiem que han d'estar a peu de carrer".

Futbol Club Andorra

“Està clar que si nosaltres guanyem les eleccions, el Futbol Club Andorra (FC Andorra) es quedarà”. Així de contundent ha estat el candidat a cònsol major per la candidatura del Partit Socialdemòcrata+Independents d’Encamp, David Rios. “Entenem que és un element dinamitzador de la parròquia”, ha justificat, afegint que “les millores que s’aportin a les instal·lacions també s’aportaran a la resta de clubs esportius d’Encamp”.

Així, Rios ha assegurat que, si el FC Andorra pugés de categoria, s’adaptarien les instal·lacions de Prada de Moles “sense cap mena de problema”, doncs són unes instal·lacions del comú i en gaudiran els altres clubs de la parròquia. “Si nosaltres tenim l’oportunitat de governar, una de les primers coses que farem és seure amb el FC Andorra i altres clubs de la parròquia per parlar de quines necessitats tenen i prioritzar les inversions que s’han de fer en aquestes instal·lacions”, s’ha compromès el cap de llista. En aquest punt, Rios ha aprofitat per denunciar que “és una llàstima” que quan es va fer la inversió inicial per a la construcció del complex esportiu de Prada de Moles no es tinguessin en compte determinats aspectes com pot ser la coberta per a les graderies, un accés als lavabos públics més accessible, i fins i tot un accés accessible, també, per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda a les graderies.

“Considerem que l’esport és un element socialitzador i integrador molt important”, ha afirmat el candidat, motiu pel qual s'ha compromès a posar "tots els recursos necessaris per modernitzar i ampliar” els poliesportius tant d’Encamp com del Pas de la Casa, i també s’aprofitarà per reorganitzar aquestes instal·lacions perquè “actualment hi ha certes mancances i és important que els esportistes d’aquesta parròquia tinguin unes instal·lacions al 100% efectives”.

Renovació del centre esportiu

La candidatura Terceravia+Independents Encamp ha anunciat que vol renovar el centre esportiu encampadà que ara mateix “està obsolet”. Ho ha afirmat la candidata Ainhoa Fernández, qui ha puntualitzat que “és una proposta en la que coincidim amb altres candidatures, perquè els diferents equips que han passat pel comú no han fet res per canviar-ho des de fa 20 anys i nosaltres ho farem”. Ainhoa Fernández ha explicat que “aquesta actualització passa per ampliar la zona del gimnàs i posar una cafeteria.

stats