Política 02/12/2019

En Comú per Encamp, amb un programa "ambiciós i factible"

Terceravia construirà un funicular que unirà el centre del poble amb Engolasters

M. F.
2 min
El número sis, la cap de llista i el número nou d'En Comú per Encamp, Xavier Fernández, Laura Mas i Joan-Marc Pifarré, respectivament, en la presentació del programa. / M. F.

EncampEn Comú per Encamp (UP + Demòcrates + Liberals d’Andorra + Independents) presenta un programa electoral “amb compromís, ambiciós i factible”, ha destacat la cap de llista, Laura Mas, detallant que està encarat a aconseguir "una parròquia d'oportunitats". La formació ha dividit aquest programa en cinc grans àmbits com són la gestió comunal; l’economia i el turisme; polítiques socials; cultura i medi ambient. Tot i que al llarg de la campanya aniran desgranant aquestes propostes, ja n’han avançat algunes com que s’impulsaran mesures “complementàries a les del Govern” per garantir que els ciutadans tinguin accés a un habitatge digne.

En aquest sentit, Mas ha concretat que, pel que fa a l’habitatge, algunes de les propostes van molt lligades a la cessió obligatòria que ha de fer el propietari. Així, en el programa consta que bonificaran el 50% de la cessió obligatòria en terreny consolidat a tots aquells habitatges de nova construcció que es destinin al lloguer. També es faran, ha afegit la candidata, mesures complementàries al programa Renova del Govern per a la rehabilitació d’edificis. En l’àmbit social, també han detallat que seguiran “adaptant el reglament de prestacions socials” a les realitats socials. Mas ha volgut emfasitzar que en el darrer mandat s’han destinat 380.000 euros a aquestes ajudes.

Pel que fa a l’apartat d’economia i turisme, l’aposta d’En Comú per Encamp se centra en consolidar la marca Encamp i Pas de la Casa posicionant-se especialment com a parròquia esportiva, tant “fomentant la pràctica de l’esport com els esdeveniments esportius”, tal com ha explicat el número 6 de la llista Xavier Fernández. En aquest sentit, ha remarcat que s’hi està treballant en aquest objectiu, ja que en el pla de dinamització s’aborda posicionar la parròquia com a destinació esportiva. En aquest apartat entraria també garantir la continuïtat del Futbol Club Andorra a la parròquia. Fernández ha manifestat que la relació entre ambdues parts és bona i que aquesta continuïtat a la parròquia sembla garantida.

Pel que fa al medi ambient, es proposa fer una auditoria sobre l’eficiència energètica dels edificis comunals per millorar-la i s’instal·larà una xarxa 2.0 per evitar pèrdues d’aigua i electricitat.

Quant a la cultura, han avançat que faran activitats destinades a tots els col·lectius: gent gran, joves i infants.

Posada en marxa del funicular a Engolasters

La candidatura de Terceravia + Independents d'Encamp ha anunciat, per la seva banda, que construirà un funicular que uneixi el centre del poble amb Engolasters. "Un giny que havia estat en funcionament en el passat i que ajudaria a incentivar i potenciar el turisme al centre de la vila d'Encamp", ha explicat Santiago González. La construcció del giny es durà a terme després de fer un estudi d'impacte previ, que asseguri la viabilitat del projecte i que indiqui la seva sostenibilitat. "Amb la seva realització, el centre de la vila estaria connectat amb el camí de les Pardines i així potenciaríem els nostres entorns naturals", ha afegit el candidat.

stats