Política 28/10/2019

El comú encampadà es decidirà entre quatre llistes

El cònsol major sortint, Jordi Torres, ha demanat "una campanya sana, neta i que guanyi el millor"

T. Navarro
4 min
Validació de la candidatura  de PS + I per al comú d'Encamp. / T. N.

EncampEl tràfec de candidats i candidates durant tot el matí per la cinquena planta del comú d'Encamp ha estat constant, i el cònsol major, Jordi Torres, i la cònsol menor, Esther París, han estat des de dos quarts de deu fins passats dos quarts de dotze reunits amb tots ells. Els més matiners han estat terceravia + Independents. El cap de llista, Santiago González, ha volgut anar-hi d'hora perquè "ens agrada fer la feina amb temps", però també perquè havia de començar el seu horari laboral. En sortir, ha reconegut que hi ha "molta competència", però que la llista que encapçala és "jove, dinàmica i amb ganes de fer feina per la parròquia i els ciutadans".

Preguntat per la confecció de les llistes, ha considerat que “ha estat fàcil”, formant una candidatura amb “gent del poble coneguda amb la que tinc plena confiança”. González estarà acompanyat per Olga Martínez, a la qual seguiran Alejandro Calvo, Laurent Thiebaud, Ainhoa Fernández, Alexandra Arenas, Ramón Cañabate, Íngrid Ruiz, Lander Vivancos, Maria Betlem Rojas i Enric Comella.

Validació de la candidatura  de Terceravia + I per al comú d'Encamp. / T. N.

Els segons a presentar la llista han estat els membres de Partit Socialdemòcrata i Independents (PS + I), un projecte que, segons el cap de llista David Rios, és "molt plural i on s'apleguen persones amb un projecte comú per Encamp i el Pas". Un dels objectius del partit per aquesta campanya és "lluitar contra l'abstenció i que la gent no deixi d'implicar-se en el que és la decisió final d'anar a votar". Per això "sempre és bo que el ciutadà tingui opcions i ofertes". L'agrupació és la que més temps ha passat dins de les dependències comunals, fet que ha endarrerit els temps de les altres llistes. Primer per un error en el nom de la candidatura, ja que al registre resava Partit Socialdemòcrata + Independents quan el nom és Partit Socialdemòcrata i Independents. Després, perquè una de les persones que apareixia al certificat no era una de les vuit que havia anat a presentar la documentació. Amb tot, els candidats han pogut formalitzar la llista.

Amb una llista paritària i amb igual nombre de persones del PS que d'Independents, Enric Riba acompanyarà a Rios al capdavant de la candidatura. La resta de la llista està formada per Jennifer Mitjana, Eduardo Ricardo Garcia, Maria Teresa Recasens, Josep Lluís Agudo, Oliver Valero, Demelsa Azzopardi, Sònia Ferrera, David Pierre Arajol, María Luisa Azaminos i Mari Carmen Garcia.

Validació de la candidatura  de PS + I per al comú d'Encamp. / T. N.

Seguidament, han arribat els dos presentadors de la llista d'Agrupament Encampadà, una plataforma creada per aquestes eleccions i integrada completament per independents. Així ho ha deixat clar Valentí Martí, un dels presentadors, quan ha atès als mitjans de comunicació, al dir que "he sentit a la premsa que això és una candidatura impulsada per un conjunt de persones i SDP i no, és una llista formada per independents". De la mateixa manera, ha incidit en el fet que "això no és una formació que es mou per les cadires sinó per un objectiu comú que és la parròquia".

La llista d'Agrupament Encampadà compta amb Esther Vidal i Joan Masjoan com a candidats a cònsol major i menor. Els segueixen Daniel Torres, Susagna Venable, Josep Antoni Ayala, Aaron Comella, Josep Ribó, Juan Martínez, Maria Neus Meca, Elisabet Pirot, Maria Dolors Gutiérrez i Oriol Aguiar.

Validació de la candidatura d'Agrupament Encampadà per al comú d'Encamp. / T. N.

A les 11.53 els cònsols han atès als membres d'En Comú per Encamp, l'única llista que, a 7 minuts d'acabar el termini, quedava per validar. Acompanyada pel conseller liberal Ferran Costa, que ha fet de presentador, i per altres persones que integren la llista, Mas ha remarcat la solidesa de la seva candidatura, després de vuit anys d'UP + Demòcrates al comú. "Som conscients que la societat va demanar un consens en les passades eleccions generals i ens hem trobat confortables a l'hora d'arribar a una entesa", ha explicat la candidata de la coalició que uneix UP, DA, L'A i a Independents. "'Alea iacta est'", li ha dit Ferran Costa a Laura Mas abans de marxar de la cinquena planta del comú.

La candidatura d'En Comú per Encamp porta a Laura Mas, al capdavant, acompanyada per Jean-Michel Rascagneres. Amb ells, Josefina Rodríguez, Eric Alguacil, Josep Maria Marot, Xavier Benedicte, Andreu Riba, David Cruz, Joan Marc Pifarré, Natàlia Caelles, Jéssica Montellà i Omar El Bachiri.

Validació de la candidatura d'En Comú per Encamp per al comú d'Encamp. / T. N.

Les actes han estat validades en una sessió de comú extraordinària breu, on s’han llegit els noms que conformen totes les llistes. Per a Torres, el fet que hi hagi quatre candidatures "vol dir que tenim una democràcia molt sana". Així mateix, la situació de cara a les eleccions comunals fa que els resultats "s'obrin molt més", amb la possibilitat que puguin "minvar els vots" per a la candidatura continuista encapçalada per Mas, però "és el ciutadà encampadà qui haurà de triar". Ha animat als candidats a fer "una campanya sana, neta i que guanyi el millor".

stats