Política 12/12/2019

En Comú per Ordino vol posar en valor el producte Riberamunt

Terceravia + Independents proposa crear comissions de treball amb els quarts

A.s.
2 min
Antoni Escabrós, Eduard Betriu i Eva Choy a l'entrada del camí ral d'Ansalonga. / A.S.

OrdinoLa candidatura d'En Comú per Ordino destaca la feina feta entre el Govern i l'actual comú per haver unit tots els pobles des d'Ordino fins al Serrat amb el camí ral. Eva Choy, candidata a cònsol menor, ha indicat que aquesta unió de tots els pobles els permetrà "posar en valor el producte turístic Riberamunt" per tal de dinamitzar el patrimoni cultural i històric que hi ha en tots els nuclis urbans des d'Ordino fins al Serrat. Choy ha destacat que aquest projecte ja es va iniciar l'any passat amb les claus de la Cortinada, que oferia "als turistes anar descobrint elements" com poden ser la mola o la serradora de Cal Pal. A més, ha declarat que el camí ral és molt concorregut tant per ciutadans d'Ordino com per d'altres parròquies i turistes.

D'altra banda, la número dos de la llista ha comentat que alguna candidatura, com la X'Ordino, està utilitzant una estratègia d'atacs personals contra tots els rivals polítics. "Nosaltres veiem una certa desesperació en aquesta estratègia", ha assegurat Choy, qui ha demanat que el ciutadà faci un vot útil i intel·ligent el dia 15, i que aposti per persones i candidatures que miren de construir i no de destruir. Finalment, ha conclòs afirmant que la seva candidatura té molts projectes reals i també factibles de poder-se dur a terme.

Institució històrica

Terceravia + Independents ha anunciat que crearà comissions de treball específiques amb els quarts. La candidata Andrea Jordan ha explicat que són una institució de caràcter històric i pensen "que haurien de tenir més rellevància a la parròquia" per així crear espais de treball sectorials per establir una relació pròxima amb cada quart que sigui profitosa per als veïns de la parròquia.

El Casamanya, centre cívic i residència

La candidatura de MovemOrdino vol convertir l'hotel Casamanya en un centre cívic i una residència per a la gent gran. Sanda Tudó, candidata a cònsol major, ha exposat que han de trobar una solució a l'hotel i han de donar-li una resposta al poble. A més, ha indicat que la solució ha de tenir "el consens del quart i del departament de Patrimoni" del Govern. Tudó ha declarat que a les plantes superiors es faria la residència i a les parts baixes es dedicarien a un centre cívic que "aportaria la part cultural i intergeneracional". A més, ha comentat que s'hauria de restaurar la façana, ja que és "l'entrada de la nostra parròquia".

D'altra banda, i en resposta a l'informe d'Acció Feminista d'Andorra, Tudó ha insistit que volen treballar per una parròquia per a tothom i ha manifestat que no volen "diferències de gènere" i que volen "que la parròquia siguin unànime en aquestes qüestions".

stats