Política02/09/2019

Les comunicacions centren les reunions de l'executiu amb els representants d'Occitània

Han remarcat la voluntat de seguir amb els projectes conjunts entre els dos països

Ara Andorra

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'han reunit aquest dilluns a Tolosa amb la presidenta d'Occitània, Carole Delga, i el prefecte, Étienne Guyot. Tant Espot com la delegació francesa han remarcat les bones relacions entre els dos territoris i la voluntat de seguir potenciant-les en un futur. Durant la reunió han repassat les col·laboracions bilaterals ja existents, com l'accés a Andorra per carretera, així com la importància de mantenir les connexions entre els dos països a través de la millora de les vies d'accés que, segons han informat a través d'un comunicat, hauria d'ajudar a augmentar els intercanvis comercials i els desplaçaments turístics.

També s'ha posat de manifest la cooperació en matèries com el medi natural, la cultura, l'agricultura, el desenvolupament econòmic, el turisme o el transport ferroviari. Específicament s'ha parlat sobre els projectes que uneixen Andorra i la regió d'Occitània com ara el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, la candidatura multinacional per a Patrimoni Mundial de la Unesco sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra. A la reunió també ha assistit l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva Descarrega.

Cargando
No hay anuncios

Espot i Delga s'han emplaçat a treballar en el reforç i la institucionalització de la cooperació transfronterera en els àmbits que són de competència regional. La propera reunió, que tindrà lloc a Tolosa el 15 de novembre, servirà per donar continuïtat a les sinèrgies transfrontereres. La d'aquest dilluns ha estat la segona reunió de l'executiu amb les autoritats franceses d'Occitània, després que el passat mes de juliol els ministres Gallardo, Torres i Calvó es trobessin amb el prefecte.