Política 02/09/2019

Les comunicacions centren les reunions de l'executiu amb els representants d'Occitània

Han remarcat la voluntat de seguir amb els projectes conjunts entre els dos països

Ara Andorra
1 min
El cap de Govern, Xavier Espot, junt amb el prefecte, Étienne Guyot, i la presidenta d'Occitània, Carole Delga. / GOVERN D'ANDORRA

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'han reunit aquest dilluns a Tolosa amb la presidenta d'Occitània, Carole Delga, i el prefecte, Étienne Guyot. Tant Espot com la delegació francesa han remarcat les bones relacions entre els dos territoris i la voluntat de seguir potenciant-les en un futur. Durant la reunió han repassat les col·laboracions bilaterals ja existents, com l'accés a Andorra per carretera, així com la importància de mantenir les connexions entre els dos països a través de la millora de les vies d'accés que, segons han informat a través d'un comunicat, hauria d'ajudar a augmentar els intercanvis comercials i els desplaçaments turístics.

També s'ha posat de manifest la cooperació en matèries com el medi natural, la cultura, l'agricultura, el desenvolupament econòmic, el turisme o el transport ferroviari. Específicament s'ha parlat sobre els projectes que uneixen Andorra i la regió d'Occitània com ara el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, la candidatura multinacional per a Patrimoni Mundial de la Unesco sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra. A la reunió també ha assistit l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva Descarrega.

Espot i Delga s'han emplaçat a treballar en el reforç i la institucionalització de la cooperació transfronterera en els àmbits que són de competència regional. La propera reunió, que tindrà lloc a Tolosa el 15 de novembre, servirà per donar continuïtat a les sinèrgies transfrontereres. La d'aquest dilluns ha estat la segona reunió de l'executiu amb les autoritats franceses d'Occitània, després que el passat mes de juliol els ministres Gallardo, Torres i Calvó es trobessin amb el prefecte.

stats