Política 07/12/2018

Els joves liberals denuncien les condicions dels rens i dromedaris del Poblet de Nadal

El comú recorda que tenen totes les certificacions que garanteixen el benestar animal

Ara Andorra
1 min
Dromedaris tancats al Poblet de Nadal. / Joves Liberals d'Andorra

Andorra la VellaEls Joves Liberals d'Andorra han expressat la seva preocupació per la situació en què es troben els animals que participen als espectacles del Poblet de Nadal d'Andorra la Vella. L'alerta l'han feta després de la publicació de diferents vídeos i fotografies a les xarxes socials, on es denuncien les condicions en què es troben els rens i els dromedaris.

Des del comú d'Andorra la Vella, però, s'ha destacat que l'empresa encarregada d'aquesta proposta certifica el benestar animal i disposa de totes les certificacions i seguiments veterinaris. A més, fan èmfasi que es tracta d'un centre autoritzat i que el personal és qualificat. També remarquen que "els camions on pernocten estan condicionats per garantir-ne el benestar i confort", recordant que és el tercer any que visiten el país.

Els Joves L'A s'han apropat per conèixer de primera mà la situació d'aquests animals que participaran a les passejades per les avingudes Meritxell i Riberaygua. Parlen "d'estrès dels animals" i del fet que estiguin tancats durant una gran part del dia en camions i remolcs, una situació, afirmen, que estaria "incomplint" el decret del 30 de maig de 2018 de publicació del text refós de la Llei 11/2016 de tinença i de protecció d'animals. Més concretament, l'article 6.4 que exposa que queda prohibit mantenir els animals en vehicles, caixes de transport o remolcs com a allotjament habitual. I també l'article 7.1 en què es prohibeix l'ús d'animals en espectacles i altres activitats si els poden ocasionar patiment.

Per això, els joves liberals demanen al Govern i al comú d’Andorra la Vella que "controli l'estat d'aquests animals i es prenguin les mesures escaients, fins i tot l'anul·lació de l’espectacle, si es constata que no s'està complint la llei ni respectant els drets dels animals".

stats