Política13/10/2021

El conseller de la comunitat portuguesa crida a la mobilització de la població lusa per protestar pel tancament de l'ambaixada

Arxiu ANA

Andorra la VellaFa 10 anys, el 13 d'octubre de 2011, era notícia...

El conseller de la comunitat portuguesa a Andorra, José Manuel da Silva, ha fet una crida a la mobilització de la població lusa per protestar contra el tancament de l'ambaixada i el consolat de Portugal a Andorra. Da Silva ha lamentat la decisió del govern portuguès que provocarà que 'els nostres drets com a ciutadans tornaran a una realitat que fa vint anys que no es produïa'. De fet, el conseller recorda que a partir de l'1 de gener del 2012, els 14.000 portuguesos que viuen i treballen a Andorra s'hauran de desplaçar a Barcelona o Tolosa per realitzar qualsevol tipus de tràmit.

José Manuel da Silva deixa clar en un comunicat que no deixarà de lluitar i per aquest motiu està buscant suports en el moviment associatiu de la comunitat portuguesa per engegar accions que permetin que a Andorra hi quedi una representació de la xarxa consular. Da Silva apel·la a 'la unitat de tots els portuguesos' per tirar una tasca endavant que ha qualificat de complicada i vital. Així mateix, el conseller deixa clar que aquesta no és una lluita contra el govern ni l'ambaixador, sinó que 'és una lluita pacífica i reivindicativa per mantenir els drets elementals dels residents portuguesos al Principat d’Andorra'.