Política 28/05/2020

Els cònsols d'Escaldes-Engordany s'abaixaran el sou

Rosa Gili cobra 4.100 euros mensuals nets

Ana
1 min
Rosa Gili, en el seu despatx al comú. / C. A.

Escaldes-EngordanyEl comú d'Escaldes-Engordany ha informat aquest dijous que, un cop consultada i compartida la mesura amb l'equip comunal i tal com ja es va dir públicament ara fa una setmana, la corporació durà a terme una rebaixa dels salaris dels càrrecs polítics. "Aquesta rebaixa i la seva aplicació és fruit del procés lògic de consulta amb la resta de membres de l'equip comunal, i respon a la necessitat d'aplicar mesures de corresponsabilitat en aquests moments de crisi sanitària, i també social i econòmica", afirma el comunicat.

La mesura acordada pel comú d'Escaldes-Engordany serà traslladada al si de la reunió de cònsols i es materialitzarà en la forma i quantitat que es decideixi, conjuntament, amb la resta de comuns. "En cap moment i en cap cas el comú d'Escaldes-Engordany s'ha negat mai a la rebaixa dels salaris dels seus polítics. El que sí es va dir és que "calia parlar-ho amb l'equip comunal, cosa que ja ha estat feta i ara ha arribat el moment de posar-ho a sobre la taula", explica la cònsol major, Rosa Gili.

El comú escaldenc, a més, ha volgut fer públic els sous dels cònsols de la parròquia. Així, Rosa Gili cobra 4.560,48 € mensuals (brut) / 4.101,24 € mensuals (net), mentre que Joaquim Dolsa 4.560,48 € mensuals (brut) / 4.095,31 € mensuals (net). "La transparència es demostra amb fets i mostrant les cartes obertament. Nosaltres així ho hem fet i ho tornem a fer", assegura Gili.

stats