Política 04/01/2018

El grup mixt continua sense arribar a un acord per designar nou president

Es dona per fet que haurà de ser el síndic general qui decideixi sobre la reorganització del grup

ARA Andorra
1 min
D'esquerra a dreta, Carine Montaner, Carles Naudi, Josep Pintat, Joan Carles Camp i Josep Majoral, en la compareixença per anunciar que deixen el grup parlamentari liberal. / E. J. M.

Andorra la VellaLa nova reunió que ha celebrat aquest dijous el grup mixt per negociar la seva reorganització després que hagi duplicat el nombre de membres –de 5 a 10– a causa del trencament del grup liberal, ha tornat a acabar sense entesa. Fonts pròximes a la trobada han indicat que continua el bloqueig, ja que els cinc nous membres exliberals, liderats per Josep Pintat, defensen que són majoria i que volen ostentar la presidència de manera fixa, mentre que l'actual president, el socialdemòcrata Pere López, proposa que la presidència sigui rotatòria.

D'aquesta manera, les fonts consultades apunten que haurà de ser el síndic qui decideixi com es desencalla el conflicte. De fet, l'informe elaborat per la Sindicatura a demanda del PS sobre la situació apunta que el funcionament intern del grup mixt s'ha de regir pels criteris de representativitat i proporcionalitat, i que la seva representació ha d'anar obligatòriament relacionada amb la composició que el grup pugui tenir en cada moment.

Fonts parlamentàries també han indicat que està previst que els consellers d'Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos facin arribar aquest divendres una carta a la Sindicatura exposant la situació de bloqueig que es viu al grup mixt per presentar un nou reglament intern i la designació de nou president i vicepresident. De fet, el síndic general, Vicenç Mateu, va demanar que la nova composició del grup mixt estigués pactat abans de la primera reunió de la junta de presidents de l'any, prevista per dilluns.

stats