Política 04/04/2019

Progressistes, convençuts d'obtenir un bon resultat

SDP celebra el seu míting final a Escaldes-Engordany

M. P.
2 min
El cap de llista de Progressistes-SDP, Josep Roig. / M. P.

Escaldes-EngordanyLa sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany ha acollit aquest dijous al vespre el darrer míting de la campanya electoral de Progressistes-SDP. L'esdeveniment ha comptat amb la presència d'alguns membres de la llista nacional, així com dels representants de les candidatures territorials on la formació hi és present. En l'esdeveniment, s'han reforçat les tres bases sobre les quals se sustenta el programa, que tenen a veure amb una Andorra social, progressista i embrancada amb Europa. El cap de llista de la formació, Josep Roig, ha encoratjat la tasca que han dut a terme els candidats al llarg d'aquests dies i ha indicat que el que es planteja en el seu programa "és una resposta a la delicada situació que viu el país". Durant el seu discurs, s'ha mostrat convençut què "farem un resultat molt bo" en les eleccions d'aquest diumenge i, apel·lant a una frase d'Emily Dickinson, ha posat en relleu que "la bona sort no és casual, sinó que és producte del treball".

Per la seva banda, la candidata de la formació a Escaldes-Engordany, Elisabet Zoppetti, ha centrat el seu discurs en les reformes socials que engegaria SDP si entrés en responsabilitat de governar. L'augment dels salaris mínims i de les pensions, els preus del lloguer, la modificació del Codi de relacions laborals i la creació d'habitatges socials han estat, essencialment, els trets més destacats per a Zoppetti. A més, com ja ha fet en diferents ocasions al llarg de la campanya electoral, s'ha tornat a referir a la despenalització de l'avortament en els tres supòsits bàsics, un aspecte que "no pot anar lligat amb el coprincipat", així com erradicar la violència de gènere envers les dones i els infants. Per fer realitat aquest últim aspecte, la candidata ha declarat que "s'ha de treballar des de baix" i, en aquest sentit, l'educació cap als més petits juga un paper fonamental. "Que no us espantin amb el discurs de la por", ha dit, referint-se a la resta de formacions i concloent d'aquesta manera la seva intervenció. Tanmateix, el company de Zoppetti a la parròquia escaldenca, Marc González, ha manifestat que SDP presenta l'únic projecte progressista a Escaldes-Engordany i ha refermat la idea que cal reforçar, des de ja mateix, sectors tan importants com són la sanitat i l'educació.

El número tretze a la llista nacional, Víctor Naudi, ha optat per fer valdre la candidatura progressista, ja que "combinem experiència i joventut en una candidatura paritària". Garantir unes institucions sòlides i fortes han estat els trets que ha destacat Naudi per tal de crear una economia forta i poder avançar en aquest "retrocés institucional" que s'ha viscut "en els darrers vuit anys" de legislatura taronja. En aquest sentit, el candidat s'ha mostrat molt crític amb el Govern demòcrata, ja que "no s'han fet les reformes convenients i les que s'han fet, malament". Per tant, Naudi ha advocat per una "seguretat jurídica constant" i una "transparència" total en les accions que dugui a terme el pròxim Govern. En la mateixa línia, el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, ha constatat que Andorra "està pitjor" que quan va deixar el Govern l'any 2011.

stats