Política 09/11/2021

Cooperació sanitària i connexions, a la taula de la reunió entre Espot i Cunillera

El cap de Govern ha agraït al govern espanyol l'abastiment de 30.000 vaccins

Agència ANA
2 min
El cap de Govern, Xavier Espot i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, durant la seva trobada.

BarcelonaEl cap de Govern, Xavier Espot, s'ha trobat aquest dimarts amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per tractar diversos temes d'interès bilateral, com ara la cooperació sanitària així com la col·laboració en matèria d'infraestructures i connexions entre ambdós països. Espot i Cunillera han coincidit en l'excel·lent relació entre els dos governs que des que van iniciar relacions bilaterals s'han anat dotant de mecanismes de col·laboració i comunicació, tal com destaquen des de l'executiu a través d'un comunicat.

En la reunió, celebrada a la seu de la delegació del govern d'Espanya a Catalunya, a Barcelona, també han estat presents l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, així com l'ambaixador d'Andorra a Espanya, Vicenç Mateu.

Pel que fa a la col·laboració sanitària, Cunillera i Espot han destacat l'estreta col·laboració establerta en el context de pandèmia, compartint i intercanviant dades i estratègia epidemiològica. En aquest sentit, Espot ha agraït un cop més al govern espanyol l'abastiment de 30.000 vaccins proporcionats fins a la data. També han destacat el treball que s'està duent a terme per impulsar la col·laboració transfronterera ja existent en l'àmbit de la salut en benefici de la ciutadania del territori.

Durant la reunió també s'ha abordat la col·laboració en matèria d'infraestructures i connexions entre els dos territoris per tal de facilitar la promoció turística, però també les relacions econòmiques i empresarials entre els dos països i el desenclavament del territori pirinenc.

El cap de Govern ha compartit amb la delegada del govern espanyol a Catalunya l'actualitat social, política i econòmica dels dos països i han abordat els reptes per la recuperació en el context de post pandèmia. Ambdós han celebrat les tradicionals bones relacions de veïnatge.

stats