Política 15/06/2019

Crear les eines per un model de participació ciutadana coresponsable i efectiu

La segona jornada Martí Salvans s'ha celebrat davant d'una quarantena d'assistents

Ara Andorra
2 min
Un moment de la segona jornada Martí Salvans. / DA

Escaldes-EngordanyLa segona edició de la Jornada Martí Salvans, organitzada per Demòcrates, ha posat de manifest la necessitat de crear les condicions i les eines perquè la ciutadania pugui participar en el procés de presa de decisions. La idea és que es pugui fer des de la perspectiva de la col·lectivitat i del bé comú. Aquesta ha estat una de les principals conclusions dels professionals i experts que aquest dissabte han participat a la jornada per debatre al tomb de la participació ciutadana, tal com ha explicat el partit a través d'un comunicat.

A més, els experts, entre els quals n'ha destacat la presència del comissionat de Participació Ciutadana de l'ajuntament de Barcelona, Fernando Pindado, s'han mostrat convençuts que la participació ciutadana s'ha de tirar endavant des del convenciment de les dues parts implicades, institucions i ciutadania. La creació dels mecanismes de participació han de partir d'un nou marc d'actuació general que defineixi unes prioritats socials ajustades a les aspiracions de la ciutadania. Un procés que, s'ha reconegut, no és fàcil de fer i que comença, tal com ha apuntat Pindado, per l'intercanvi d'arguments i d'opinions per al qual cal identificar i mobilitzar les persones i col·lectius concernits.

El programa ha arrencat amb les paraules de benvinguda de l'exsecretari general de Demòcrates, Esteve Vidal, i davant d'una quarantena d'assistents. Després de la conferència principal s'han celebrat dues taules de treball moderades per la periodista Eva Arasa que han abordat la participació ciutadana des del punt de vista del futur de la democràcia i com a eina de transformació social. A les taules hi han pres part l'excònsol menor d'Andorra la Vella i exconseller de Participació de la capital, Marc Pons; el mediador, Ramon Tena, el director del CRES, Joan Micó; l'experta en drets culturals i amb una trajectòria de 20 anys a la UNESCO, Montserrat Martell; el politòleg i antropòleg andorrà Yvan Lara i l'experta en intervenció social i participació ciutadana, Carmen Gonzàlez.

stats