Política 15/12/2019

Cues a Sant Julià per decidir el nou rumb del comú

La participació baixa més d'un 4% respecte al 2015 durant la jornada d'aquest diumenge al matí

M. P.
3 min
Una ciutadana exercint el seu dret a vot. / M. P.

Sant Julià de LòriaSant Julià de Lòria ha donat aquest diumenge el tret de sortida a una jornada electoral que ha arrencat a les 9 hores amb els 842 vots que els electors de la parròquia han dipositat prèviament a la Batllia. En aquesta ocasió, els lauredians disposen de tres llistes per escollir, una imatge diferent de la viscuda durant els comicis del 2015 on tan sols es van presentar les candidatures de Laurèdia en Comú i Liberals d'Andorra + Unió Laurediana. A primera hora l'ambient a l'antic comú ha estat tranquil, tot i que a partir de les 10 del matí s'han començat a registrar les primeres cues, coincidint amb l'arribada dels candidats Josep Majoral, Joan Travesset i Cerni Cairat, que gairebé s'han sincronitzat. A les 14 hores, han votat a Sant Julià fins a 1.894 persones, el que representa un 45,9% del total d'electors, una xifra que se situa un 4,05% per sota respecte a la mateixa hora durant les eleccions del 2015.

El primer a exercir el seu dret a vot ha estat el candidat de Desperta Laurèdia. Cairat ha advocat perquè durant la jornada electoral hi hagi un elevat nombre de participació, ja que aquest fet "demostrarà que hi ha interès i voluntat de fer-se escoltar". El cap de llista considera que la formació que lidera ha dissenyat un programa "que considerem guanyador per a la parròquia", però el fet d'haver-se reconvertit en formació política i estar present en aquesta jornada "ja és una victòria". Cairat ha posat en relleu que Desperta Laurèdia ha dut a terme una campanya "molt propera a la gent i amb molt bona acollida" que "esperem que es tradueixi en el resultat d'aquesta nit".

El candidat de Desperta Laurèdia, Carni Cairat, votant al comú. / M. P.

El següent en dipositar la seva papereta a l'urna ha estat el candidat de Terceravia+UL+I, Josep Majoral, que ha agraït que aquesta hagi estat una "campanya neta". L'exconseller general ha manifestat que l'objectiu de tots els caps de llista és el mateix, "guanyar les eleccions", però s'ha mostrat prudent a l'hora de dir qui serà el pròxim cònsol major de la parròquia. Majoral, satisfet pel treball dut a terme els darrers dies, ha fet valdre la feina dels membres de la llista deixant clar que, si finalment aconsegueixen la victòria, treballaran per a totes les lauredianes i lauredians.

El candidat de Terceravia+ UL + Independents, Josep Majoral. / M. P.

El darrer en votar ha estat el representant d'Units pel Canvi, Joan Travesset. El socialdemòcrata també ha volgut fer una crida a la participació i ha recordat que "nosaltres hem treballat per aportar una nova manera de fer política a Sant Julià" perquè "entenem que és necessari un canvi", tot i que ha manifestat que treballaran en aquelles parròquies on la ciutadania els faci confiança.

El candidat d'Units pel Canvi, Joan Travesset. / M. P.

Pel comú lauredià també s'han deixat veure altres personalitats polítiques com és el cas del conseller general Josep Pintat, que no ha volgut avançar les seves previsions sobre quins seran els resultats finals, però que ha valorat molt positivament la campanya electoral que ha dut a terme la candidatura de Terceravia a totes les parròquies. "He seguit totes les campanyes, ens han explicat les seves propostes i han estat molt actius", ha indicat, deixant clar que "el que ens interessava era estar present a tot arreu per intentar créixer". També s'ha deixat veure pel comú l'excap de Govern, Albert Pintat, que ha encoratjat el fet que hi hagi tres llistes a la parròquia perquè "és una prova de salut i entusiasme". A més, ha tingut bones paraules pels tres caps de llista i ha recordat que, tradicionalment, quan hi ha tres llistes a Sant Julià "acostuma a guanyar UL".

El conseller general de Terceravia, Josep Pintat, votant al comú de Sant Julià de Lòria. / M. P.
stats