Política 09/09/2019

Cultura nomena un nou consell assessor de Patrimoni Cultural

Es preveu que la primera reunió es dugui a terme a principis d’octubre

Ara Andorra
2 min
Cultura nomena un nou consell Assessor del Patrimoni Cultural

Andorra la VellaEl ministeri de Cultura i Esports ha donat llum verda al nou consell assessor de Patrimoni Cultural (CAP). Tal com fixa la llei, la presidència del consell recau en la ministra, Sílvia Riva, i els vocals del ministeri seran el director del departament de Patrimoni Cultural, Xavier Llovera, i la directora del departament de Promoció Cultural, Montserrat Planelles. La secretària, amb veu i sense vot, l’ostentarà la tècnica del ministeri, Isabel de la Parte. El nou CAP reprendrà l’activitat la setmana vinent estudiant l’informe de compliment del consell sortint. Es preveu que la primera reunió es dugui a terme a principis d’octubre.

D'altra banda, i tal com marca la llei, hi ha d’haver un mínim de dos i un màxim de cinc vocals més. En aquest sentit, la ministra i els directors han avaluat els projectes estratègics de la present legislatura i han establert uns perfils tècnics que per tal d'ajudar a avaluar i millorar la tasca que està previst que es desenvolupi des del departament en els tres anys vinents. Per tant, s’ha avaluat el treball realitzat durant la legislatura passada i s’ha valorat la pertinença de mantenir alguns membres del consell sortint, que donessin continuïtat a la feina feta durant el mandat anterior, i fer nous nomenaments amb la voluntat de diversificar el perfil tècnic.

D’aquesta manera, repeteixen com a vocals l’arquitecte, dissenyador i fotògraf Miquel Mercè i l’historiador de l’art i consultor, Francesc Rodríguez. Pel que fa als vocals del consell assessor, s'incorporen la gestora cultural, Montserrat Martell, i l’especialista en l’esquí de muntanya i actualment cap de Medi Ambient del comú d’Escaldes-Engordany, Isabel Rogé. També s'hi afegirà el periodista, fallaire i estudiós de les festes tradicionals, Albert Roig.

stats