Política 09/07/2021

La CUP insisteix en el rebuig a la candidatura dels JJOO d'Hivern i demana “transparència”

ARA Andorra
2 min
Pirineus-Barcelona 2030, pendent dels acords polítics

La Seu d'UrgellLa Candidatura d’Unitat Popular-Un nou cicle per guanyar ha presentat aquest dijous una proposta de resolució al Parlament català demanant que s’informi al territori sobre les reunions i acords que s’hagin dut a terme sobre la candidatura catalana als JJOO d’hivern.

Després de les darreres noticies envers la proposta de Jocs Olímpics d’hivern al Pirineu, la última aquest mateix 7 de juny després de la primera trobada entre els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez a Barcelona, sobre la qual els mitjans de comunicació feien esment que: “De fet, aquest acord ja està molt madur. Només una signatura separa Catalunya de l'oficialització de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus 2030”, i del desconeixement total del projecte que en té el territori, la CUP ha demanat "transparència".

Tant és així que el mateix el vicealcalde de la Seu d’Urgell, d’ERC, reclamava en unes declaracions a la televisió local conèixer en detall la candidatura Pirineus – Barcelona 2030 per la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030.

És per això que els anticapitalistes han presentat una proposta de resolució a la Mesa del Parlament on demanen que des de la Generalitat es remeti tota la informació sobre les reunions i acords que es duguin a terme sobre els JJOO d’hivern al territori, i específicament i als ajuntaments del Pirineu i l’Aran, "de manera àgil i transparent".

La formació torna a manifestar la seva oposició a aquests JJOO, un altre macroesdeveniment basat en el turisme de masses de la neu que arriba en un context d’emergècia climàtica que relega a les comarques pirinenques al dependre completament del monocultiu turístic i l’especulació i que només comportarà treball precari, mal pagat i temporal, despoblament i envelliment de la població (augment dels preus de l’habitatge permanent) i inversions en infraestructures no necessàries per la població permanent del Pirineu, entre d’altres.

stats