Política 26/04/2018

DA acusa Bartumeu de generar incertesa sobre l'economia i el sector financer

La formació defensa la solvència i la liquiditat de la banca

ARA Andorra
1 min
Una reunió de l'executiva de DA. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaDemòcrates per Andorra (DA), tal com ja va fer el ministre de Finances, Jordi Cinca, aquest dimecres, ha sortit a defensar públicament la solvència i l'estabilitat del sector financer, després que el president d'SDP i ex-cap de Govern Jaume Bartumeu insinués que una entitat del país tenia dificultats per complir amb les exigències de l'INAF. El partit considera aquestes declaracions desencertades i imprudents, i molt allunyades "del rigor que se li exigeix a una persona que ha tingut la responsabilitat de governar un país".

Així, la formació acusa Bartumeu de generar incertesa sobre l'economia i sobre el sector bancari, i "de no voler reconèixer –com sí fan els òrgans d'avaluació internacionals– l'evolució positiva que el país ha experimentat en aquest àmbit". En aquest sentit, DA lamenta que l'interès de buscar el progrés per a Andorra "quedi supeditat a altres objectius que desconeixem, però que estan molt lluny de contribuir a fer d'Andorra un país pròsper, competitiu i socialment avançat".

A través d'un comunicat, DA ha volgut fer un reconeixement a la capacitat que ha tingut la banca per adaptar-se als nous requisits regulatoris, i el partit s'ha mostrat convençut que el sector estarà en disposició d'assumir els nous estàndards en matèria de solvència i liquiditat de cara al 2018 i 2019.

"Creiem que és imprescindible esvair qualsevol dubte en relació a la solvència, solidesa i estabilitat del sector, aspectes que reconeixen abastament les qualificacions de les agències internacionals", ha assegurat la formació demòcrata.

stats