Política 26/03/2019

DA planteja un rentat de cara a l'Estadi Comunal

Pons reconeix que la instal·lació no està a l'alçada ni de les necessitats de la població ni de l'acolliment de grans competicions esportives, motiu pel qual cal una inversió mínima d'1,5 milions

Clara Garnica
2 min
Els candidats de la llista territorial de DA per a Andorra la Vella a la pista d'atletisme de l'Estadi Comunal. / C. G.

Andorra la VellaEls candidats de la llista territorial d'Andorra la Vella de Demòcrates per Andorra han convocat la premsa aquest dimarts a l'Estadi Comunal, per mostrar una instal·lació que presenta mancances i que no està a l'alçada del que necessita la ciutadania, tal com ha reconegut el número 2 de la candidatura, Marc Pons. Ni tampoc està preparada per acollir grans esdeveniments com els Jocs dels Petits Estats que el país acollirà el 2021. Per posar-hi remei, el partit aposta per fer una important inversió a la instal·lació, sobretot pel que fa a la remodelació de la pista d'atletisme i a l'ampliació de les grades dels espectadors.

"Volem fer grans inversions per adequar les instal·lacions a l'alçada de l'expectativa" dels Jocs dels Petits Estats, ha manifestat Pons, de manera que l'Estadi Comunal faci "un salt de qualitat" pensant en els esportistes, federacions i clubs també un cop finalitzi aquesta competició internacional. El candidat, coneixedor de la infraestructura per la seva etapa com a cònsol menor d'Andorra la Vella, ha recordat que és l'única instal·lació del país amb pista d'atletisme i camp de gespa artificial, on també convé fer-hi millores.

La inversió prevista, en una primera fase focalitzada sobretot en la pista d'atletisme i les graderies, suposaria un cost mínim d'1,5 milió d'euros, ha informat Pons. La idea és que es financi entre el Govern, el comú i federacions internacionals. Aquesta instal·lació és de titularitat comunal però en format de lloguer.

En segones etapes es contemplaria, per exemple, una ampliació més important de les grades que s'hauria de fer a partir d'una estructura per damunt la carretera general, ha informat.

Paral·lelament a aquesta inversió, Pons també ha informat que volen fer millores al pavelló Joan Alay i a l'Estadi Nacional. "Quan hi ha esdeveniments de grans dimensions es veuen petites deficiències", ha lamentat.

Canillo

D'altra banda, la candidata número 1 a la llista parroquial a Canillo, Meritxell Palmitjavila, ha explicat aquest que Demòcrates continuarà treballant per millorar la capacitat i reforçar la seguretat de la CG2. Palmitjavila que ha estat acompanyada de la número dos de la llista territorial, Mònica Bonell, ha explicat que aquest traçat és molt important perquè connecta Andorra amb França i aporta connexions "segures i competitives amb l’exterior". També ha recordat les diferents accions que s’han fet aquests darrers anys per millorar aquesta carretera.

stats