Política 28/11/2018

DA opta per al TC per un magistrat amb experiència

El grup és partidari d'un jurista que conegui el sistema judicial andorrà

Joan Ramon Baiges
1 min
Isidre Molas. / ANA

Andorra la VellaJoan Manel Abril es convertirà en el nou membre del Tribunal Constitucional en substitució del magistrat Isidre Molas, que va renunciar al càrrec fa més d'un mes, concretament el 12 d'octubre, per motius familiars i de salut.

El grup parlamentari demòcrata ha informat aquest dimecres a la resta de grups d'un acord que probablement es formalitzarà en la sessió del Consell General del dia 20 de desembre. Abril encara no ha donat el 'sí' definitiu però s'ha mostrat predisposat a iniciar una nova etapa professional.

El president del grup demòcrata, Ladislau Baró, ha explicat aquest dimecres que el perfil d'Abril s'adapta perfectament al que buscava DA: "Volíem sortir una mica de l'esquema del professor de dret constitucional".

Abril, encara que té una dilatada experiència com a president del Tribunal Superior de Justícia (hi és des de principis del 2000) és un magistrat amb una gran trajectòria "que ha fet resolucions judicials i està ben valorat", ha remarcat Baró, que ha afegit que és "un perfil novedós que els operadors jurídics demanaven".

stats