Política 27/10/2019

DA serà present a totes les parròquies i es manté l'expectativa a Sant Julià

Demòcrates presentarà llista en solitari a Canillo i Escaldes; aniran amb els liberals a la capital, Ordino i Encamp, i s'afegiran a la llista de CC a la Massana

M. P.
2 min
El cap de Govern, Xavier Espot, durant el seu parlament al Congrès extraordinari de Demòcrates. / M. P.

Andorra la VellaDemòcrates ha celebrat aquest diumenge un congrés extraordinari que ha servit per a validar les candidatures que presentarà la formació de cara a les eleccions comunals del pròxim 15 de desembre. Tal com s'ha anat veient aquests darrers dies, no hi han hagut sorpreses. La formació taronja es presentarà en solitari a les parròquies de Canillo i Escaldes-Engordany.

Pel que fa a Canillo, Francesc Camp encapçalarà la llista, tindrà com a número dos Marc Casal i també hi seran presents alguns independents. Escaldes era un dels territoris en què personalitats com Toni Martí i la cònsol major actual, Trini Marín, ja havien deixat clar que eren partidaris de no pactar amb els liberals i, finalment, ha estat així. Miquel Aleix i Núria Barquín és el tàndem escollit per representar la formació al feu demòcrata.

S'està a l'expectativa del que passarà a Sant Julià de Lòria, on es donaria suport a "una hipotètica candidatura al tomb d'una plataforma renovadora" que encapçalaria Desperta Laurèdia, ha confirmat el secretari general de DA, Jaume Serra. Tot apunta que si finalment els demòcrates hi són presents, seria gràcies a un pacte d'última hora.

On sí s'ha perpetrat el pacte entre DA i L'A ha estat a les parròquies d'Andorra la Vella (amb Conxita Marsol com a número u i David Astrié com a número dos), Ordino (amb Josep Àngel Mortés i Eva Choy) i Encamp (amb Laura Mas al capdavant de la llista i Joan Miquel Rascagneres com a segon). Pel que fa a la Massana, els demòcrates ocuparan els llocs 3, 6 i 10 de la llista conjunta amb Ciutadans Compromesos, i les persones escollides han estat Jordi Areny, Mireia Ramos i Marc Jové.

Durant el seu parlament previ al nomenament dels candidats, el cap de Govern, Xavier Espot, ha defensat els pactes que s'escenificaran a algunes parròquies fent referència a les passades eleccions generals, uns comicis que van demostrar "que el país demanava consens" i, des de Demòcrates, "mai hem estat una força que viu del conflicte o que es fa gran en la discòrdia".

Així, també ha tingut unes paraules per al Partit Socialdemòcrata, afirmant que la formació que lidera Pere López va voler pactar a les darreres eleccions amb qualsevol formació tenint com a únic objectiu deixar aïllat DA i "l'únic que ha aconseguit el PS, és quedar-se aïllat ell mateix". Espot ha encoratjat la transversalitat i l'obertura de la formació cap a diferents sensibilitats, ja que "hem demostrat que som un partit profundament democràtic deixant que els comitès parroquials facin els pactes que creguin convenients" i, per aquest motiu, s'ha arribat a acords amb els liberals, s'han integrat independents en altres casos i "en altres ens hem afegit a una plataforma", com és el cas de la Massana amb CC.

El cap de Govern, a més, ha assenyalat que ara és el moment "de sortir al carrer i reivindicar la feina feta", així com "generar il·lusió amb els projectes de futur" perquè "només des del consens es pot créixer de manera sòlida a la política".

stats