Política 20/03/2019

DA proposa impulsar el comerç electrònic per fer créixer les vendes

El candidat demòcrata també proposa continuar treballant amb al Pla Estratègic de Compres impulsat l’última legislatura

Ara Andorra
2 min
El candidat demòcrata durant la visita als als comerciants d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. / DA

Andorra la VellaDemòcrates impulsarà el comerç electrònic i avançarà en un pla de digitalització per acompanyar les empreses que vulguin exportar els seus productes fora d’Andorra amb la finalitat de rellançar el sector de les compres. El cap de llista del partit, Xavier Espot, ha donat a conèixer aquest dimecres aquestes mesures durant la visita als comerciants d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, acompanyat de la número dos de la llista nacional, Roser Suñé, i dels candidats número u territorials de les dues parròquies, Enric Tarrado i Sílvia Calvó.

Espot ha afegit que "cal apostar molt pel comerç electrònic per la possibilitat que els nostres comerciants no només venguin al nostre país sinó perquè també tinguin la possibilitat de vendre des d’Andorra cap a fora". En aquest sentit, el candidat a cap de Govern de Demòcrates ha afirmat que és necessari "crear sinergies" per resoldre qüestions relacionades amb els tràmits duaners i generar "estructures unificades" que també estiguin impulsades pel Govern.

Espot ha concretat altres mesures com ara la creació d’una zona franca que permeti les exportacions, atès que és una "demanda" que fan molts comerciants. El candidat a cap de Govern ha explicat alhora que "cal donar continuïtat" al Pla Estratègic de Compres impulsat l’última legislatura i que, per tant, és necessari "començar a executar de maner molt concreta mesures per reactivar el comerç que està patint darrerament". Un pla que ha estat altament criticat per a l'oposició a l'hora d'executar-se.

Espot també ha explicat que cal treballar per "atreure turisme d’alt valor afegir i amb un alt valor adquisitiu" sense que això sigui "incompatible" amb l’arribada d’altres visitants que "aporten un valor afegit al nostre país i que donen satisfacció a sectors com l’hostaleria i la restauració".

stats