Política 19/03/2019

DA vol crear un fons publicoprivat per construir i rehabilitar habitatges en desús

L'objectiu és incrementar l'oferta per pal·liar la falta de pisos de lloguer i evitar l'increment desmesurat dels preus

ARA Andorra
2 min
El candidat a cap de Govern per Demòcrates per Andorra, Xavier Espot, la número 3 a la llista nacional, Núria Rossell, i el número dos de la candidatura parroquial d’Andorra la Vella, Marc Pons, aquest dimarts a Casa de la Vall. / DA

Andorra la VellaEl cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, ha presentat aquest dimarts el projecte per crear un fons publicoprivat destinat a la construcció i a la rehabilitació d'habitatges que es troben en desús, amb la finalitat de destinar-los a lloguer a preus assequibles. En l'acte, que ha tingut lloc a Ciutat de Valls, a Andorra la Vella, Espot ha explicat que aquest plantejament té com a objectiu incrementar l'oferta de pisos per pal·liar la falta d'habitatges de lloguer i evitar l'increment desmesurat dels preus sense crear una "distorsió" del mercat a llarg termini.

El candidat a cap de Govern, que ha estat acompanyat de la número 3 a la llista nacional, Núria Rossell, i el número dos de la candidatura parroquial d’Andorra la Vella, Marc Pons, ha concretat que tant les entitats públiques com els particulars podran fer aportacions al fons a través de pisos en condicions per ser arrendats, habitatges que necessiten ser rehabilitats i que posteriorment es destinaran a lloguer, terrenys construïbles o diners per condicionar els pisos o per construir edificis d’obra nova. Xavier Espot ha afirmat que aquest fons aportarà una "seguretat jurídica important" per aportar "una solució relativament immediata i bona" a la falta d’oferta d’habitatge de lloguer.

Espot també ha obert la possibilitat que al fons de caràcter publicoprivat hi pugui participar la CASS, d’acord amb el que estableix la Llei del fons de reserva que va ser aprovada aquesta legislatura. El cap de llista de Demòcrates ha afirmat que el fons no serà una "competència" a les immobiliàries.

Per la seva banda, Marc Pons també ha explicat que la proposta presentada anirà acompanyada d’altres mesures com el conveni amb l’Associació Andorrana de Bancs Andorrans (ABA) per posar al mercat de lloguer els pisos buits dels quals disposen; la creació d’un institut de l’habitatge "públic i independent" que recopili dades fiables dels habitatges amb l’objectiu d’establir uns índexs de preus de referència de les diferents zones del país, i també "facilitar" l’entrada al mercat de lloguer residencial dels pisos turístics sempre que compleixin la normativa.

stats