Política 02/11/2017

DA recorda que la proposició de llei de transparència recull "alguns aspectes" que esmenta el Consell d'Europa

Lamenten que la resta de grups encara no hagin respost la proposta

Ana
1 min
Una imatge d'una sessió del Consell General d'aquest mes d'octubre. / ARXIU ANA

Andorra la VellaDes de Demòcrates per Andorra s'ha valorat de manera satisfactòria l’informe del Grup d’Estats contra la Corrupció (Greco) del Consell d’Europa, i n’ha volgut destacar que la proposició de llei de transparència i bon govern que van impulsar “ja recull alguns dels aspectes que esmenta el Greco, com ara la publicació d’informació i les incompatibilitats en l’exercici del càrrec públic”.

Des de DA es recorda que el mes de juny del 2016 es va traslladar a la resta de grups parlamentaris aquest text, perquè hi poguessin fer les seves aportacions. En aquest sentit, lamenten que la resta de grups, “malgrat tenir una proposta de partida sobre la qual començar a treballar, no hagin fet cap tipus de retorn” i més encara quan de les diferents manifestacions fetes sembla que hi ha “un principi compartit en aquest sentit”.

Afegeixen que consideren “prioritari” abordar aquest debat de forma “decidida i amb la màxima celeritat possible”. A més, recorden que aquesta voluntat va en la mateixa línia en què es treballa des de la formació i que donarà com a fruit un codi ètic per als afiliats i càrrecs electes que se sotmetrà a debat i aprovació en un proper congrés.

I recorden que el text que van presentar no només incideix en els incompatibilitats sinó també en la creació d’un organisme de control específic i estableix uns mecanismes que permetin detectar qualsevol indici d’enriquiment il·lícit. Conclouen que aquest text “adapta les recomanacions i millors pràctiques internacionals a la realitat i particularitats” del país.

stats