Política 08/04/2019

Un resultat "decebedor" que deixa a SDP sense representació al Consell General

Roig lamenta que la ciutadania els hagi situat fora de l'hemicicle però diu que "ho hem d'acceptar"

M. P.
2 min
Els representants de Progressistes-SDP, Josep Roig i Jaume Bartumeu. / M. P.

Andorra la Vella"El balanç d'entrada que fem és que són uns resultats decebedors". Amb aquestes paraules el cap de llista de Progressistes-SDP, Josep Roig, ha definit els 1.044 vots que ha obtingut la seva llista a la circumscripció nacional i que deixa a la formació sense representació al Consell General. D'aquesta manera, s'ha constatat una davallada important del partit liderat per Jaume Bartumeu, que ha passat d'obtenir un 11,74% dels vots el 2015, a un 5,87%. Roig, atent en tot moment a la pantalla del Bar-Restaurant Còmic d'Andorra la Vella, s'ha mostrat orgullós per l'actuació dels representants del partit al llarg de la campanya. "Hem intentat passar el missatge de l'Andorra que volem" però "no hem estat capaços d'arribar a la ciutadania" i, per tant, "caldrà que fem una anàlisi dels resultats aquests pròxims dies", tant de la llista nacional com dels resultats obtinguts en les territorials, ha declarat.

En aquest sentit, els resultats a les quatre parròquies on hi eren presents els progressistes tampoc han estat els esperats. A Encamp, la candidatura d'Aaron Comella ha obtingut un 8,71% gràcies al vot de 202 electors. La candidatura de Felip Gallardo a Ordino tampoc ha obtingut un gran nombre de votants, ja que tan sols 102 ciutadans han posat la papereta dels progressistes a l'urna. A Escaldes-Engordany, la candidatura d'Elisabet Zoppetti i Marc González ha estat votada per 295 electors i, a la capital, és on major representació ha obtingut la formació amb un total de 681 vots. Per tant, Roig ha reconegut que aquests resultats "han estat una desfeta important per nosaltres" i ha reiterat que aquest és "un resultat decebedor per la campanya que havíem fet".

Tot i aquestes xifres, el cap de llista progressista ha declarat que "nosaltres no abaixarem els braços", però ara "haurem de deixar passar uns dies i engegar aquest procés de reflexió analitzant no només la campanya, sinó la lectura que ha fet la ciutadania amb els resultats que hem obtingut i continuar lluitant". Fins i tot en aquests moments, Roig ha posat en relleu que els progressistes sempre "hem apostat per la coherència" que, juntament amb la "moderació", han estat "dos fils de la nostra campanya". Pel que fa a la nul·la representació d'SDP durant la pròxima legislatura, el candidat ha dit que "es fa molt més difícil fer el seguiment i impulsar l'acció de Govern, que al final és el que fan els consellers generals" i, a més, ha indicat que "és una llàstima però la ciutadania ens ha situat aquí i, per tant, ho hem d'acceptar".

Personalment, el sentiment de decepció ha anat encaminat cap als companys de formació, que "s'han deixat la pell" i "han fet tot el que tenien a l'abast per explicar l'Andorra que els progressistes volíem". Segons Roig, aquests resultats són conseqüència d'haver "fomentat el bipartidisme" entre la ciutadania, ja que "s'ha anat dient que això era cosa de dos i penso que el missatge ha calat". Progressistes-SDP sempre ha intentat "trencar" amb aquest missatge intentant aportar les seves propostes "però no hem estat capaços" i, per tant, "hem de prendre bona nota", ha finalitzat.

stats