Política 13/05/2019

El 95% del programa demòcrata i liberal coincideix

La Llei de la funció pública serà revisada via reglaments

Joan Ramon Baiges
2 min
L'executiva liberal, aquest diumenge a la tarda. / LIBERALS

Andorra la VellaAquest dimarts en el debat d'investidura Xavier Espot i Jordi Gallardo explicaran els motius que els han portat a un govern tripartit amb Ciutadans Compromesos. Una comissió compartida ha estudiat punt per punt els dos programes electorals i ha arribat a la conclusió que hi ha un 95% de coincidències, és a dir gairebé programes idèntics.

Aquest ha estat un punt favorable que ha ajudat l'entesa política entre les que fins ara eren formacions rivals. Les línies programàtiques encaixen pràcticament totes i s'han pactat els punts que es consideren que són més urgents per a la població, com són l'habitatge, el salari mínim, les pensions, i una llei de transparència i de bon govern que sempre han reclamat els liberals.

Òbviament també mantenir la fiscalitat i una nova visió de les negociacions amb Europa amb estudis més acurats dels impactes que tindran per a Andorra. També l'aliança inclou un pacte per a la salut pública i la reforma de la Llei de la funció pública via reglaments, ja que des d'L'A es recorda que hi ha una sentència pendent del Tribunal Constitucional per un recurs de liberals i PS, i aquest és un dels punts que L'A ha defensat amb insistència.

Fonts liberals han mostrat la seva satisfacció per un acord que dona oxigen al partit. De fet, tant des de DA com des de Liberals s'ha fet referència a l'antiga CiU que va governar durant dècades a Catalunya, el que dona a entendre que hi ha intenció que l'acord no sigui a curt termini i que pugui materialitzar-se en una aliança molt més llarga que consolidi la proposta de centredreta. I és que des de Liberals es considera també que la terceravia queda fora de tot protagonisme polític i que la participació en el gabinet que presidirà Espot permetrà consolidar el projecte liberal.

stats