Política 22/07/2018

L'acord d'associació amb la UE centra les reunions d'SDP a San Marino

Jaume Bartumeu i Marian Sanchiz s'han reunit amb les diferents forces polítiques del centre-esquerra sanmarinès, amb qui també han analitzat el sistema bancari i financer

ARA Andorra
1 min
Jaume Bartumeu i Nicola Renzi, Segretario di Stato pels Afers Exteriors de San Marino. / SDP

Andorra la VellaDurant tres dies, del 18 al 21 de juliol, la delegació d'SDP formada per Jaume Bartumeu i la responsable de relacions internacionals, Marian Sanchiz, ha mantingut trobades institucionals a San Marino. Les reunions amb les forces polítiques de centre-esquerra s'han centrat en l'acord d'associació amb la Unió Europea i la situació financera.

Precisament, la problemàtica del sistema bancari i financer, juntament amb les relacions que han de mantenir els petits estats amb el Fons Monetari Internacional, han estat les principals temàtiques analitzades amb el president del Partito dei Socialisti e Democratici, Mateo Rossi, i el responsable de relacions internacionals, Gerardo Giovagnoli.

Ambdues forces polítiques han coincidit en les dificultats que suposa obtenir des de l'oposició una informació transparent sobre les negociacions amb la Comissió Europea, però malgrat aquesta problemàtica, mantenen la voluntat comuna de reforçar l'embrancament amb la UE.

Aquesta direcció es va reafirmar en la reunió de la delegació d'SDP amb el Segretario di Stato pels Afers Exteriors, Nicola Renzi. Els socialdemòcrates han recordat a Renzi i a Giovanna Cecchetti, parlamentària sanmarinesa, que el camí cap a la negociació d'un acord d'associació el va obrir el govern presidit per Bartumeu el 2010.

Per últim, la delegació socialdemòcrata va reunir-se amb el president del grup parlamentari de Sinistra Socialista Democratica, Giuseppe Morganti, i amb la consellera Vanessa d'Ambrosio, presidenta de la delegació de San Marino a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. La temàtica debatuda va ser la mateixa que en les anteriors reunions i també es va tractar l'enfortiment de la col·laboració de Víctor Naudi amb la seva homòloga Ambrosio en aquest òrgan.

stats