Política 01/04/2019

Demòcrates aposta per incrementar les pensions baixes per sobre de l’IPC

Ramos considera que "aconseguirem un efecte similar al de la tretzena paga"

Ara Andorra
1 min
Torres i Ramos en un carrer d'Encamp / DEMÒCRATES

EncampDemòcrates vol incrementar les pensions més baixes per sobre de l’IPC anual. Es tracta d’una mesura que té per objectiu que la gent gran tingui una bona qualitat de vida. En concret, es vol continuar augmentant el poder adquisitiu de les persones amb pensions més baixes apujant-les per damunt de l’IPC anual. Una mesura amb la qual, segons ha explicat el candidat d’UP+Demòcrates a la llista territorial d’Encamp, Joan Carles Ramos, "aconseguirem un efecte similar al de la tretzena paga".

Entre altres mesures per afavorir la qualitat de vida de la gent gran, Ramos ha afegit que es promourà la utilització compartida d’habitatges fomentant les relacions intergeneracionals, i que s’ampliarà l’acompanyament de les persones grans en situació de dependència o de fragilitat prioritzant l’atenció a domicili.

També es desenvoluparà un projecte específic i transversal d’acompanyament de la gent gran que busqui maximitzar-ne l’autonomia, i es fomentaran polítiques adreçades a la pràctica responsable d’activitats esportives entre el col·lectiu de gent gran com a element clau per un estil de vida saludable.

Més col·laboració entre administracions

D'altra banda, Demòcrates ha expressat la seva aposta per intensificar la col·laboració entre el Govern i el comuns "per tal d’atendre més i millor les necessitats dels nostres ciutadans". Així ho ha expressat el cap de llista de la parroquial d’Andorra la Vella, Enric Tarrado, durant la presentació del punt del programa de DA que preveu reforçar la cooperació en les polítiques a favor dels joves i de la gran gran, així com a les programacions culturals.

stats